Budućnost je u ultramobilnim uređajima

Izvor: ITsvet.com, 21.Jul.2013, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budućnost je u ultramobilnim uređajima

Uprkos tome što personalni računari kakve danas poznajemo ipak neće tako brzo nestati, jedan od glavnih igrača na ovom segmentu ne ignoriše činjenicu da će PC era doći do svog kraja. Jedan od rukovodilaca kompanije Intel Brian Krzanich je rekao da je kompanija Intel suviše sporo reagovala kada je reč o trendu ultramobilnih personalnih računara, ali da je shvatila da je budućnost računarstva upravo u ovoj vrsti uređaja. Krzanich smatra da ultramobilni uređaji imaju nekoliko zadataka koje moraju da ostvare a to je pre svega minimizovanje potrošnje energije. Takođe, Krzanich se slaže da ultramobilni uređaji lagano postaju sinonim za PC.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Atom tableti po ceni od $150 ove godine

Izvor: ITsvet.com, 22.Jul.2013, 12:05

Nastupajući Atom čipovi kompanije Intel će se pojaviti u okviru tablet računara čija cena će biti oko $150 rekao je izvršni direktor Intela Brian Krzanich navodeći da bi ovi računari mogli da budu sledeća velika stvar koju bi Intel mogao da ponudi. Intelovi Atom čipovi male snage su vitlani...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.