Budite tester domaće MOBA igre - Awakening of Heroes

Izvor: B92, 17.Maj.2014, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budite tester domaće MOBA igre - Awakening of Heroes

Alfa testiranje prve domaće MOBA igre, Awakening of Heroes, počelo je 8. maja, saopštio je COFA Games studio. Testiranje igre u ranoj fazi razvoja obaviće se u nekoliko etapa i uključiće više grupa igrača.

Zainteresovani gejmeri koji žele da isprobaju heroje i njihove moći u uzbudljivoj borbi, možete da se registrujete na web sajtu igre http://awakeningofheroes.com/.

Nažalost, zbog velikog interesovanja, samo deo prijavljenih igrača dobiće alfa ključ. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ljupka bakica manipulator, mesar sa alter-egom matematičara, seksi odžačarka, prgavi hipster... Ovo su samo neki od sasvim običnih stanovnika, sasvim neobičnog grada, dizajniranog u interesantnom “Teslapank” stilu i smeštenog u dvadesete godine prošlog veka .

Njihove komične pojave i apsurdne prošlosti, samo su senke onogo što naši junaci zaista jesu. Došlo je vreme da se to promeni.

Godinama potiskivana, njihova prava priroda polako se budi. Dok se po prvi put susreću sa svojim nadljudskim moćima, ovi naizgled obični likovi postaju heroji. Ulice grada pretvaraju se u arenu, u kojoj će samo najsposobniji osigurati besmrtnost.

“Upoznajte Awakening of Heroes, atipičnu “Multiplayer Online Battle Arena” igru koja otkriva zlatnu sredinu između jednostavnih Facebook i prezahtevnih, a mnogima i prenapornih MOBA igara”, stojiu saopštenju razvojnog studija.

Za njeno kreiranje, zaslužan je mali tim profesionalaca iz Beograda, okupljenih oko imena COFA Games. Zahvaljujući njima, svi zainteresovani će imati priliku da se uloguju na Facebook, odaberu svog omiljenog heroja i da, organizovani u timove, u realnom vremenu primene svoje gejmersko iskustvo, stečeno uz LOL, DOTA-u i druge popularne MOBA igre.

“Kako raste potreba za online igrama koje su dinamičnije, kompleksnije i uzbudljivije od tipičnih Facebook žanrova, a koje sa druge strane neće biti prezahtevne za igranje, odlučili smo da, koristeći napredne tehnologije, ljubiteljima igara ponudimo sredinu”, objašnjava Nikola Mitić, vođa COFA Games tima.

Iako u osnovi podseća na MOBA igre, Awakening of Heroes nudi značajne novine koje je čine jedinstvenom. “Izdvojio bih njen humorističan aspek i lakoću igranja zbog čeka je prihvatljiva za široki spektar igrača koji traže kraće i dinamičnije partije”, ističe Nikola.

Igra će biti besplatna i moći će da se igra na bilo kom mestu sa Internet konekcijom, u bilo kom vremenu, zahvaljujući Unity 3D alatki, koja video igre čini kompatibilnom sa različitim operativnim sistemima i različitim uređajima. Prva domaća MOBA igra integrisana je sa Facebookom, što će joj, uz “stand alone” i tablet verzije dati bitnu prednost u odnosu na konkurenciju.

Pored toga, Awakening of Heroes je integrisan sa Oculus Riftom, što omogućava igračima da iskuse čari virtuelne realnosti i zakorače u samu igru u ulozi posmatrača.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.