Bolnica u Prijepolju bez grejanja, pacijenti se smrzavaju

Izvor: Blic, 03.Nov.2014, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolnica u Prijepolju bez grejanja, pacijenti se smrzavaju

Zbog problema u kotlarnici osoblje i pacijenti u bolnici i Domu zdravlja u Prijepolju se smrzavaju, jer grejanja skoro da nema, izjavio je danas za Tanjug načelnik hirurgije dr Zulkefil Sadović.

Hladno vreme je stiglo, prava zima tek dolazi, pa se zaposleni snalaze i improvizuju, a čitavu bolnicu greju samo dva klima uređaja.

- Ove ustanove koriste zajedničku kotlarnicu u kojoj se nalazi pet kotlova, dva mala rade, a tri velika ne. Radijatori u bolnici su skoro hladni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u dve prostorije na hirurškom odeljenju imamo klima uređaje, pa pacijenti iz drugih soba dolaze da bi se ogrejali - tvrdi on.

Doktor Sadović kaže da takvo stanje traje dugo i da su ranije vršene povremene popravke ali, dodaje, ove godine nije bilo nikakvih intervencija kako bi se problem ublažio ili rešio.

- Rebalansom budžeta opštine predviđeno je da sredstva namenjena Domu zdravlja budu umanjena za 6,7 miliona dinara. Situacija u zdravstvu je katastrofalna, a oni nameravaju da oduzmu novac. Zato sam za sledeće zasedanje Skupštine opštine podneo amandman da se taj iznos hitno preusmeri za kupovinu 60 klima uređaja za bolnicu - navodi načelnik hirurgije.

On ističe da je za Dom zdravlja bilo opredeljeno 21 milion dinara, a da se smanjenje pravda neophodnošću nadoknađivanja naraslih potreba, koje iznose 43 miliona.

- Radi se o troškovima putovanja članova Opštinskog veća, subvencijama za grejanje, uslugama po ugovorima sa mesnim zajednicama, porezima, taksama, tekućim popravkama i održavanju itd. To će biti nadoknađeno iz nekoliko izvora, između ostalog i od sredstava namenjenih Domu zdravlja - kaže dr Sadović.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bolnica u Prijepolju ostala bez grejanja

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Nov.2014

Zbog problema u kotlarnici osoblje i pacijenti u bolnici i Domu zdravlja u Prijepolju se smrzavaju, jer grejanja skoro da nema, izjavio je danas za Tanjug načelnik hirurgije u tamošnjoj bolnici, dr Zulkefil Sadović...Hladno vreme je stiglo, prava zima tek dolazi, pa se zaposleni snalaze i improvizuju,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.