Bolje od Dual SIM-a?

Izvor: B92, 22.Maj.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolje od Dual SIM-a?

Svim mobilnim korisnicima koji žele da istovremeno koriste dva broja putem samo jedne kartice i jednog telefona, mt:s je ponudio novu uslugu pod nazivom DuoSIM.

Tijana Todorović




Broj mobilnih korisnika koji imaju dva broja i dva telefona nije zanemarljiv, a najčešće su u pitanju biznis korisnici koji jedan broj koriste za posao, a drugi u privatne svrhe. Osim što je skuplje koristiti dva mobilna, problem je i nositi ih istovremeno. Od nedavno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su na našem tržištu dostupni Dual SIM mobilni aparati u koje se mogu ubaciti dve SIM kartice. Na taj način, korisnicima dva telefona omogućeno je korišćenje dva broja putem samo jednog uređaja.

Međutim, Dual SIM telefoni nisu jeftini, a što se tiče izbora modela, ponuda je prilično siromašna. Trenutno stanje iskoristio je mt:s, jedan od mobilnih operatora, i svoju ponudu usluga obogatio novim, korisnim i jeftinijim rešenjem koje je nazvao DuoSIM, nudeći ovu uslugu svojim, ali i svim zainteresovanim korisnicima drugih mobilnih mreža.

Putem DuoSIM usluge mt:s je omogućio korisnicima da na jednoj kartici imaju dva aktivna broja. Verovatno ste već čuli za ovu uslugu, jer je najavljena pre nepunih mesec dana, ali novost je da je DuoSIM usluga od ponedeljka i aktivirana.

Da biste koristili DuoSIM uslugu treba da kupite mt:s DuoSIM karticu i oba broja, naravno, moraju pripadati mts:s mreži. Osim toga tu je još jedan uslov: jedan od dva broja mora biti postpaid.

Ukoliko ste korisnik dve različite mreže, svakodnevno koristite dva broja i dojadilo vam je da non-stop "vučete" dva telefona, sada možete spojiti posao i zadovoljstvo u jednom telefonu, tako što ćete potpuno preći na mt:s mrežu i iskoristiti njihovo novo rešenje.

Ukoliko već imate jedan ili dva broja iz mt:s mreže, možete ih zadržati, a možete izabrati i nove brojeve. Korisnicima koji su se odlučili da zadrže jedan ili oba stara broja mt:s mreže, celokupan neutrošen saobraćaj na prethodnim karticama će biti prebačen na DuoSIM karticu.

Biranje sa koga će se broja poziv obaviti omogućeno je u svakom trenutku, putem DuoSIM aplikacije u meniju telefona, a pod stavkom MTS MENI ili pri samom uključivanju telefona. Cena DuoSIM kartice, za sve kombinacije (postpaid–prepaid/stari–novi brojevi), je 1.500 din (bez poreza).

Vrlo izazovna ponuda mt:s-a korisnicima svih drugih mobilnih mreža, kojima je mogućnost korišćenja dva broja putem jednog mobilnog uredjaja, za sada, dostupna jedino u skupljoj varijanti: kupovinom Dual SIM telefona, kao što je Samsungov D880 Duos http://www.b92.net/tehnopolis/gadgets.php?yyyy=2008&mm=02&nav_id=286345 ili nekog od modela anonimne robne marke koji su preplavili naše tržište.

Za sve bliže informacije posetite mt:s sajt http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=2254 ili pozovite 064/789 i naoružajte se strpljenjem za uspešan dolazak do operatera.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.