Bliži se kraj e-čitača

Izvor: ITsvet.com, 16.Dec.2012, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bliži se kraj e-čitača

Analitičari predviđaju da se bliži kraj e-čitačima čija je prodaja opala za 36% u toku ove godine. Firme IHS Suppli i IDC nedavno su objavile upozorenje da će tržište e-čitača zabeležiti dodatni pad prodaje od 27% u toku naredne godine. IDC navodi da se može očekivati da broj prodatih e-čitača dostigne cifru od 19.9 miliona uređaja u toku ove godine, što je pad sa 27.7 miliona, koliko je zabeleženo u toku 2011. godine. IHS navodi da ovakav trend nije nimalo neobičan kada se u obzir uzme činjenica da se sve veći broj kupaca odlučuje za kupovinu tablet uređaja koje mogu koristiti u različite svrhe, pa i za čitanje e-knjiga.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Prodaja novih automobila u Evropi prošlog meseca opala za 10 odsto

Izvor: AutoBlog, 17.Dec.2012, 14:54

Prodaja novih automobila je u Evropi prošlog meseca pala za 10 odsto na 965.918 primeraka. Zbog krize koja već više od četiri godine hara Starim kontinentom, prodajni rezultati najslabiji su u poslednjih 19 godina. Jedini veći proizvođač koji je uspeo da završi u plusu je Hyundai čija je prodaja...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.