BlackBerry Prim za povratak stare slave

Izvor: ItRešenja.com, 30.Sep.2015, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BlackBerry Prim za povratak stare slave

Da li se sećate vremena kada je svaki poslovni čovek koji je držao do svoje reputacije morao imati BlackBerry telefon, kao najprestižniji mobilni uređaj za komunikaciju. Nekoliko godina kasnije ovaj brend jedva da uspeva da opstane na tržištu, a novu šansu će možda doneti Priv, pametni telefon baziran na Androidu koji je prikazan ovih dana, a u prodaji će se naći pre kraja ove godine…

Sa modelom Priv kompanija je pokušala da objedini neke od najboljih prednosti koje je su >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << uvek krasile BlackBerry, a odnose se pre svega na sigurnost i produktivnost, ali ovog puta to je uklopljeno sa Android platformom na koju su korisnici u današnje vreme uveliko navikli.

U kratkoj najavi novog modela, CEO kompanije John Chen je između ostalog izjavio – ”Mi smo usmereni na stvaranje oruđa koje će obezbediti brži napredak u profitabilnosti poslovanja, a u to spada svakako smartphone segment.“ Sam naziv uređaja bi trebalo da istakne ono što je najvažnija karakteristika ovog modela  -Priv je skraćenica private (privatnost), koja je jedna od ključnih tačaka u nestabilnom online okruženju današnjice.

Prema informacijama dostupnim na internetu, BlackBerry Prim stiže sa neizostavnom QWERTY tastaturom na izvlačenje, dok ekran donosi dijagonalu od 5.4-inča sa prikazom slike u rezoluciji od 1440×2560 piksela (544 ppi). Uređaj bi trebalo da pokreće Snapdragon 808 čipset (Dual-core 1.8 GHz Cortex-A57 i quad-core 1.44 GHz Cortex-A53) uz Adreno 418 grafiku, 3GB RAM memorije i 32GB skladišnog prostora (proširivo micro SD karticama do 128GB). Sve ovo međutim još nije zvanično potvrđeno, čak je i model koga je John Chen pokazao, samo preview uređaj, te treba sačekati kraj godine i oficijelnu premijeru.



Izvor: IT Market

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.