Bivšim nadbiskupima Ljubljane i Marobora zabranjeno obavljanje službe

Izvor: Blic, 07.Sep.2014, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivšim nadbiskupima Ljubljane i Marobora zabranjeno obavljanje službe

Bivšim nadbiskupima Ljubljane i Maribora Antonu Stresu i Marjanu Turnšeku vatikanska kongregacija za biskupe zabranila je obavljanje biskupske službe, objavio je ljubljanski "Dnevnik".

Poslednju godinu oni su proveli u samostanima i nisu smeli da se pojavljuju u javnosti, kažnjeni zbog teškog stanja u kojem se našla mariborska nadbiskupija nakon bankrota finansijskih fondova koje je osnovao njen ekonomat.

Stres i Turnšek rekli su da priznaju svoj deo odgovornosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za velike ekonomske teškoće koje je mariborskoj nadbiskupiji prouzrokovalo rizično poslovanje finansijskih holdinga "Zvon jedan" i "Zvon dva", koji su završili u stečaju s nekoliko stotina miliona evra potraživanja poverilaca, među kojima su velike slovenačke banke.

Oni su rekli da ne smatraju da su glavni krivci za finansijski debakl firmi koje je osnovao ekonomat mariborske nadbiskupije, a koje su došle u velike teškoće zbog prevelikog investiranja, posebno nakon finansijske krize.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.