Bing podstiče vizuelno pretraživanje

Izvor: B92, 15.Sep.2009, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bing podstiče vizuelno pretraživanje

Microsoft je u ponedeljak na svom pretraživaču Bing uveo novu mogućnost pretraživanja – vizuelnu. Nova funkcija zato se i zove „vizuelno pretraživanje" (Visual Search).

Izvor: Mikro




Pomoću nje se potraga za člancima i temama olakšava kad ne možemo da se setimo naziva onog što tražimo. Ukoliko smo, na primer, videli reklamnu najavu za neki film i ne možemo da se setimo naslova filma ili imena glavnog glumca, Visual Search će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nam omogućiti da protrčimo kroz galeriju filmskih najava kako bismo našli onu koja nas zanima. Kad se film pronađe, pomeranjem pokazivača preko slike dobijaju se dodatni datalji – ocena gledanosti, objavljeni prikazi i koliko je para film zaradio. Trenutno su galerije kojima se služi Visual Search razvrstane u kategorije zabava, poznate ličnosti, reference, kupovina i sportovi.

Da bi se Visual Search koristio mora se instalirati Silverlight. Google takođe omogućava pretraživanje slika, a ne treba mu Silverlight. Njegovo rešenje je da se koristi veza „slične slike" (Similar images) koja se nalazi ispod slike.

Microsoft je objavio da je Visual Search na raspolaganju svima, ali je trenutno reč o beta verziji, tako da povremena iznenađenja nisu isključena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.