Big Data Meetup Novi Sad

Izvor: ITdogadjaji.com, 05.Apr.2016, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Big Data Meetup Novi Sad

Big Data Meetup Novi Sad održaće se 11. aprila u pivnici Crveni Petao, Bulevar Despota Stefana 5, Novi Sad.

Živimo u svetu u kome informacija ima najveću vrednost i ukoliko znamo šta da uradimo sa njom postaje ključno za svaki biznis. Svet se menja a sa njim i želje naših klijenata. Vlasnici biznisa sve više žele takve informacione sisteme u kojima mogu lako da dođu do informacija ko su njihovi kupci, kako razmišljaju, šta žele, trenutak u kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu ITdogadjaji.com << to žele, kako bi unapredili i ponudili tim istim kupcima najbolju moguću uslugu. Data Science ovde stupa na scenu, čineći taj cilj ostvarivim.

Zašto baš sada ova tema?

Data Science je jedno od najtraženijih zanimanja danas. U našoj zemlji sve više IT inženjera kreće ovim putem. U ovom panelu želimo da pomognemo svim ljudima koje interesuje ova oblast i koji bi želeli da naprave korak dalje i počnu da izučavaju Data Science. Pozivamo vas da nam se pridružite 11. aprila u pivnici Crveni Petao, Bulevar Despota Stefana 5, Novi Sad i da aktivno učestvujete u ovoj panel diskusiji uz sledeće paneliste:

Miloš Grubješić

Miloš je diplomirao 2005. godine na Fakultetu Tehnickih Nauka u Novom Sadu. Njegova master teza “Genetsko programiranje” ga je navela da se zainteresuje za ovu oblast i krene da je istražuje. Sledećih nekoliko godina je proveo radeći na poziciji Software Developera u Novom Sadu i kao istraživač na Yokohama nacionalnom Univerzitetu. Nakon povratka iz Japana 2010. godine, Miloš radi kao freelance Data Scientist i uživa u tome.

Miloš Božić

Miloš Božić radi u kompaniji Vast kao Data Scientist. Zadužen je za razvoj više “data” prizvoda od analize podataka, modelovanja pa do implementacije. Doktorirao je na Elektronskom fakultetu u Nišu u oblasti mašinskog učenja i autor je više naučnih radova u vodećim svetskim časopisima iz oblasti mašinskog učenja i veštačke inteligencije.

Mihailo Isakov

Mihailo je asistent na Fakultetu Tehničkih Nauka. Bavi se mašinskim učenjem i posebno ga interesuju veštačke neuralne mreže. Trenutno radi na mrežama za obradu teksta. Štedi za jaču NVIDIA grafičku :)

Možete se prijaviti na sledećem linku.

Autor: ITD Ekipa

Nastavak na ITdogadjaji.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITdogadjaji.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITdogadjaji.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.