Bezbednosni propust u verziji Windows 7

Izvor: Blic, 22.Maj.2010, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bezbednosni propust u verziji "Windows 7"

"Majkrosoft" je objavio postojanje bezbednosnog propusta u verzijama od 64 bita svog operativnog sistema "Windows 7".

Radi se o propustu koji pogađa drajvere CD (Canonical Display) za objavljivanje sadržaja pod "Windows 7" od 64 bita i "Windows serverom 2008 R2", preneli su francuski elektronski mediji.

Taj propust je, međutim, prisutan samo kada je aktivirana opcija "Aero" i on omogućava zlonamernom korisniku da preuzme kontrolu nad određenim računarom i u njemu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << instalira programe štetne po ispravno funkcionisanje računara.

Zakrpa za taj propust još nije spremna, ali ipak postoji način da se, kako je izjavio jedan od "Majkrosoftovih" portparola Džeri Brajant, ona "zapuši".

Brajant preporučuje da se, dok zakrpa ne bude gotova, što bi trebalo uskoro da se desi, jednostavno dezaktivira opcija "Aero" radi zaštite od problema.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.