Bezbedni DuckDuckGo stiže na Windows

Izvor: B92, 24.Jun.2023, 10:03

Bezbedni DuckDuckGo stiže na Windows

Pokretanjem javne bete za Windows, DuckDuckGo sada je dostupan na gotovo svakom operativnom sistemu. Dobra vest za dugogodišnje korisnike je to što će moći da sinhronizuju svoje podatke na svim uređajima gde imaju instaliran taj internet pregledač.

Devet meseci nakon što je postao dostupan na Macu, DuckDuckGo konačno stiže i na Windows. Internet pregledač fokusiran na privatnost trenutno je u otvorenom beta testiranju i uključuje mnoge funkcije koje imaju i verzije za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iOS, Android i MacOS.

"Od danas, naš internet pregledač za Windows zvanično je u otvorenoj beti – bez pozivnica i liste čekanja, samo brz i lagan pregledač koji internet čini manje jezivim i manje pretrpanim. DuckDuckGo za Windows već je opremljen gotovo svim zaštitama privatnosti i svakodnevnim funkcijama s kojima su naši korisnici upoznati", objavili su kreatori DuckDuckGoa na svom zvaničnom blogu.

Navedeno je, takođe, da će korisnici pri instalaciji moći da prebace svoje lozinke i beleške iz drugih pregledača ili menadžera lozinki. Podrške za proširenja još neće biti, ali iz kompanije kažu da će je uskoro uvesti.

Od ostalih funkcija vrednih pomena, DuckDuckGo za Windows predlagaće korisnicima lozinke koje smatra bezbednim tokom registracije na pojedine internet stranice. Pregledač će uz to imati i sopstveni menadžer lozinki, koji će automatski pamtiti i ispunjavati podatke za prijavu. Svi podaci biće sinhronizovani i njima će moći da se pristupi na svakom uređaju koji ima instaliran ovaj internet pregledač.

Predinstaliran je i ad blocker, kao i Duck Player za reprodukciju video snimaka. Privatni pretraživač koristiće se prema zadatim podešavanjima, veb tragači biće automatski blokirani, a korisnici će jednim klikom moći da uklone svu svoju istoriju pretraživanja. DuckDuckGo za Windows može se preuzeti na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.