BenQ W1700 – pokretne slike u punom sjaju!

Izvor: ItRešenja.com, 19.Jul.2018, 03:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BenQ W1700 – pokretne slike u punom sjaju!

U svetu kućnih multimedijalnih i takozvanih bioskopskih projektora već neko vreme nema nekih posebno zanimljivih novina i manje-više sve se vrti oko tehnologija koje egzistiraju već neko (poduže) vreme. Kompanija BenQ jedna je od retkih koja je uvidela problem napredovanja ove vrste projektora i rešila da tržištu podari nekoliko sjajnih rešenja sa par veoma zanimljivih inovacija. Model W1700 je jedan od njih, a reč je o projektoru prijateljski naklonjenom budžetu, koji dolazi sa pravom >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << ultra visokom 4K UHD rezolucijom (3840×2160 dpi) od 8,3 megapiksela, CinematicColor tehnologijom i HDR-om koji je optimizovan za projektovanje maksimalno verne i prirodne slike.

BenQ W1700 donosi u kućno okruženje magiju 4K digitalnog bioskopa (velikog ekrana) najširem krugu korisnika. Sa ovim projektorom svako može da uživa u spektakularnim filmskim večerima sa 4K rezolucijom, naprednim audio-vizuelnim poboljšanjima i HDR-om. W1700 koristi revolucionarnu 0.47” pojedinačnu-DMD DLP tehnologiju koja omogućava kreiranje tankog i kompaktnog projektora (baš kakav je ovaj model), što je izuzetno pogodno za domaćinstva, komforne stanove i posebno dizajnirane multimedijalne sobe. U kompaktno kućište W1700 projektora spakovan je (između ostalog) i 4K optimizovan optički sistem, a sve sa ciljem postizanja ultimativno precizne slike i verne reprodukcije boja bez artefakata. Kako je reč o modernom multimedijalnom projektoru BenQ je W1700 dodatno opremio sa podrškom za visoko dinamični opseg (HDR10), nudeći bolje osvetljenje i kontrast sa automatskom optimizacijom slike, za isticanje svakog detalja na platnu (ili zidu). Lepše rečeno, W1700 isporučuje tako realnu sliku koja bukvalno oduzima dah na velikom ekranu u dnevnoj sobi ili posebnoj (takozvanoj) bioskopskoj sobi.

Budeći istinske emocije kod gledalaca reprodukcijom izvornih bioskopskih boja, W1700 projektor koristi ekskluzivnu BenQ CinematicColor tehnologiju i RGBRGB točak boja za ispunjavanje najvećih standarda u filmskoj ndustriji vezano za preciznost projektovanja boja i detaljnost. Sa pokrivenošću od preko 96% u gami boja i Rec. 709 tehnologijom sa preciznim Delta E<3 performansama, W1700 projektor verno reprodukuje tačno ono što svaki pravi filmofil želi – svaki detalj – kristalno čisto i jasno. Audio-vizuelne performanse ovog projektora su značajno unapređenje tehnologijama CinemaMaster Video+ i CinemaMaster Audio+. Čak i najskromniji prostori sa W1700 projektorom se pretvaraju u bioskopsku salu svetske klase pomoću adaptivnog unapređenja ivice piksela prilikom kretanja, prefinjenim algoritmima boje i lepom reprodukcijom nijanse kože, kao i naprednom obradom zvuka za rezonantne duboke i uzvišene visoke tonove.

Spajanjem modernog dizajna sa odličnim funkcijama, malom težinom, tankim profilom i kompaktnim postoljem jasno je da će se ovaj projektor vizuelno gotovo savršeno uklopiti u bilo koje kućno okruženje. Opremljen sa automatskom korekcijom i moćnim velikim zumom od 1.2X W1700 projektor može da bude postavljen brzo i lako, čak toliko brzo da je za svega nekoliko minuta spreman da bude domaćin 4K večernjim filmovima i dobrom društvu. OSD mu je grafički dobro osmišljen, a kretanje po istom je jednostavno i intuitivno.

Kada zatreba W1700 lako postaje pametan projektor priključivanjem preko HDMI-ja na Google Chromecast ili Amazon Fire TV Stick (kao i slične striming uređaje), za trenutno strimovanje TV serija, filmova, sportskih događaja, pa čak i video igara. Napredne tehnološke inovacije daju mu gotovo neograničene mogućnosti za poboljšavanje filmskog iskutva i podizanje uživanja u pokretnim slikama na najviši mogući nivo. Logično, ovaj projektor može da se iskoristi i za projektovanje prezentacionih slajdova i u edukativne namene, ali izvorno on je dizajniran za projektovanje pokretnih slika i prikaz sedme umetnosti u punom sjaju. Za ono što donosi krajnjem korisniku cena mu je više nego ok, što ga dodatno preporučuje kao odličan izbor, pogotovo filmofilima sa plićim džepom.

Cena (sa PDV-om): Uzorak

Kontakt: List

Nastavak na ItRešenja.com...






Povezane vesti

BenQ W1700 – za vrhunsko filmsko iskustvo!

Izvor: DANuBeogradu.rs, 19.Jul.2018

U svetu kućnih multimedijalnih i takozvanih bioskopskih projektora već neko vreme nema nekih posebno zanimljivih novina i manje-više sve se vrti oko tehnologija koje egzistiraju već neko (poduže) vreme. Kompanija BenQ jedna je od retkih koja je uvidela problem napredovanja ove vrste projektora i...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.