Battlefield 2042 igrači peticijom traže jednu jednostavnu promenu

Izvor: B92, 01.Dec.2021, 09:24

Battlefield 2042 igrači peticijom traže jednu jednostavnu promenu

Battlefield 2042 igrači imaju još jedan problem koji ih uznemirava.

Battlefield 2042 igrač, sa nadimkom "Shadow", je pokrenuo peticiju u nadi da će DICE i EA dodati podršku za miš i tastaturu u verziju Battlefield 2042 igre za konzole. Trenutno je skupljeno preko 10.000 potpisa igrača.

Podrška za više platformi je postala karakteristika sve većeg broja pucačina iz prvog lica, a uz to ide i podrška za miš i tastaturu na konzolama. Ipak, to nije slučaj sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Battlefield 2042 i igrači nisu srećni zbog toga.

EA je nedavno objavila na Battlefield 2042 blogu sledeću izjavu: "Čuli smo vaša pitanja o podršci za miš i tastaturu za konzole. Možemo potvrditi da to nećemo podržavati na konzolama tokom lansiranja Battlefield 2042, ali još uvek istražujemo različite opcije".

Kreator peticije odgovorio je u opisu peticije: "Iako su pomenuli da još istražuju tu mogućnost, verujem da funkciju podrške za miš i tastaturu nećemo videti još dugo – ako se ikada pojavi".

U peticiji se dalje navodi da su performanse i cena Xbox Series X/S i Playstation 5 konzola postali dostojna konkurencija u odnosu na sklapanje PC konfiguracije, a posebno zbog nestašice hardvera.

Pošteno je, kako tvrdi Shadow, da igrači na konzolama imaju pristup istim funkcijama kao i PC igrači.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.