Baterija mobilnog telefona je kao tempirana bomba (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Mar.2017, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baterija mobilnog telefona je kao tempirana bomba (VIDEO)

Cilj nije samo proveriti da li će baterija eksplodirati pod ekstremnim okolnostima, nego i ograničavanje eventualne štete. Zato stavljaju baterije u vatru i beleže kako pucaju.

Naoružan Samsung-ovim Note 7 iskustvom, LG je započeo masivno proizvodno testiranje svog LG G6 modela. Dnevno puste na tržište oko 50.000 jedinica tog telefona, te su stavili sigurnost kao prvi prioritet za svaki od njih. Sve nas najviše interecuje kako baterija izdržava pritisak testiranja, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali LG testira i druge stvati na G6, poput testova vodootpornosti, osetljivosti na pad, koju testiraju na raznim površinama i slično.

Evo kako pronaći izgubljeni telefon u 3 laka koraka (VIDEO)

Kada je reč o testiranju baterije koje idu u LG-jev vodeći model, kompanija ništa ne prepušta slučaju. „Baterija je poput bombe. Radimo ove testove da sprečimo povrede, čak i ako baterija eksplodira,“ kaže Kim Sung-Vu, glavni inženjer u LG Digital Park, mestu gde se svi testovi sprovode.

pic.twitter.com/pQDTDhbwvw

— Mila Faca (@MilaFaca99) March 28, 2017

Ako delovi ne odlete nekontrolisano na sve strane, i umesto toga se baterija samo otvori, prošla je test.

LG takođe probada baterije ekserima, da se osigura u slučaju ako, na primer, kućni ljubimac zagrize i probije telefon, neće biti obavijen plamenom. Tu su onda testovi udara, baterija stoji sama na gvozdenoj podlozi, kada se na nju baci veliki teg od devet kila sa velike visine, pa ako se baterija uništi, a ne eksplodira, prošla je test i taj model baterije može da se ugrađuje u G6.

A šta se može desiti sa jonsko-litijumskom baterijom pogledajte u snimku:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.