Asus - partnerstvo sa AMD-om

Izvor: B92, 10.Mar.2010, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asus - partnerstvo sa AMD-om

Kompanija ASMedia Technology, ćerka" kompanija ASUStek Computers, koja se bavi dizajnom čipova u pregovorima je sa kompanijom AMD, oko dizajniranja najnovijeg „southbridge" kontrolera periferija za AMD porodicu procesora.

Izvor: Bozza Bench




Glavni cilj kompanije Asus je proširenje baze partnera kompanije ASMedia i očekivanje da će ovim potezom povećati tražnju za Asus AMD baziranim matičnim pločama, koje će biti opremljene ASMedia tehnološkim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novitetima.

Postizanje dogovora sa AMD-om može ojačati i pozicije kompanije Asus kod Intela, tvrde izvori koji prenose ovu vest. AMD za sada razmatra ovu mogućnost i pokušava da predvidi u kojoj meri bi ovakav dogovor mogao da utiče na posao sa čipsetovima kao i moguće reprekusije po sopstveni razvojni tim .

Bez obzira na to, očekuje se da bi Asus mogao da poveća proporciju isporuke matičnih ploča u korist AMD-a. Trenutna proporcija isporučenih matičnih ploča je u korist Intela i to u odnosu 68:32.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.