Asus ZenFone 6 i ZenFone 5 glavni konkurenti Kinezima?

Izvor: TehnoMagazine.com, 24.Apr.2014, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asus ZenFone 6 i ZenFone 5 glavni konkurenti Kinezima?

Proizvođači mobilnih uređaja sve češće posežu za negativnim reklamnim kampanjama kako bi privukli pažnju kupaca. Tako će biti i sa Asus ZenFone 6.
Pitate se šta to znači? Umesto da se fokusiraju na dobre karakteristike svojih mobilnih uređaja, Asus će se u reklamama ismejavati konkurenciji i naglašavati njihove loše strane, što je veoma loše. Upravo ovakvo negativnom reklamom nadaju se kako će privući kupce.
U stvari, Asus je već okarakterisao konkurenciju kao “idiotima” >> Pročitaj celu vest na sajtu TehnoMagazine.com << što bi im trebalo olakšati prodaju njihovih uređaja. Upravo se zato nadaju kako će se Asus ZenFone 6 i ZenFone 5 prodavati nešto bolje nego što bi mnogi očekivali.
Naše mišljenje je da je kineska konkurencija sve samo ne idiotska. Xiaomi odlično prodaje svoje modele, kao i ZTE, a i Lenovo se približava galopirajućom brzinom. Nismo baš sigurni kako će tajvanski Asus uspeti u svom planu, jer modeli kao što su Xiaomi Hongmi ili ZTE Grand S II su prilično dobri uređaji. Primera radi, u samo 58 sekundi ZTE je prodao više od 50.000 Grand S II telefona. Ako vam spomenemo kako će se samo na kineskom tržištu ove godine isporučiti  više od 400 miliona smartfona, realno je da Asusova priča pada u vodu.
Ipak, treba biti korektan i reći da Asus proizvodi jako dobre uređaje koji neretko imaju odičan odnos cene i onoga što dobijete za svoj novac. Samo na tajvanskom, kineskom i indonezijskom tržištu će u idućih nekoliko meseci isporučiti oko milion Asus ZenFone 6 i 5 smartfona. Očekuju kako će do kraja godine isporučiti oko 5 miliona ZenFone uređaja, a iduće 2015. godine dvostruko više.
Inače, Asus ZenFone 6 ima displej od 6 inča HD rezolucije 720×1280 tačaka, radi na dvojezgarnom Intel Atom Z2580 procesoru na 2 GHz, ima 1GB RAM, 8GB prostora za čuvanje podataka a ima mogućnost proširenja memorije preko microSD ulaza do 64 GB. Ima dve kamere od 13MP i 2MP, bateriju od 3300mAh i radi na Android 4.3 iOS-u.
Asus ZenFone 5 je gotovo isti, samo što ima displej od 5 inča i bateriju od 2110mAh.
Inače, pojaviće se u prodaji i Asus ZenFone 4 sa displejom od  4 inča, dvojezgarnom Intel Atom Z2520 na 1,2 GHz, 4GB prostora za smeštanje podataka, dve kamere od 5 MP i 0,3 MP, i baterijom od 1200mAh.

(TehnoMagazine.com)

Nastavak na TehnoMagazine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TehnoMagazine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TehnoMagazine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.