Izvor: TehnoMagazine.com, 25.Apr.2014, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aplikacije otvaramo preko 60 puta na dan a da toga nismo ni svesni

Flurry, firma koja se bavi analizom aplikacija prati više od 500,000 aplikacija na 1,3 milijarde uređaja, a prema njihovom istraživanju zavisnik od mobilnih uređaja je osoba koja otvara aplikacije više od 60 puta na dan.
52% “testiranih” korisnika čine žene, dok muškarci zauzimaju udeo od 48%. Iako se razlika čini vrlo malom, i nije kad se govori u brojkama što znači da je 15 miliona više zavisnica od pametnih telefona nego što je zavisnika. Toj grupi najviše pripada tinejdžera >> Pročitaj celu vest na sajtu TehnoMagazine.com << i studenata, a analitičari pretpostavljaju kako je takav rezultat posledica toga što mobilni koriste kako bi ostali u kontaktu sa drugim članovima familije i prijateljima.
U zadnje vreme je među Britancima poznata i bolest pod nazivom nomofobija, strah od toga da ćete izgubiti mobilni telefon. Prema rezultatima istraživanja, petina ispitanika proverava e-mail u krevetu, a malo više od 50% brine zbog gubitka signala.
(TehnoMagzine.com)

Nastavak na TehnoMagazine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TehnoMagazine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TehnoMagazine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.