Američki lekar oboleo od ebole danas izlazi iz bolnice

Izvor: Blic, 21.Avg.2014, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki lekar oboleo od ebole danas izlazi iz bolnice

Najmanje jedan od dvoje američkih medicinskih radnika koji su pružali pomoć obolelima od ebole u Zapadnogj Africi i tamo i sami oboleli, će danas biti otpušten iz bolnice u Atlanti, saopštila je Elison Geist, portparolka organizacije za pomoć Samaritan purs, za koju su radili.

Predsednik ove organizacije Frenklin Grejam je danas objavio saopštenje u kojem se kaže kako se dr. Kent Brentli oporavio, dok u atlantskoj Univerzitetskoj bolnici Emori planiraju da danas održe >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << konferenciju za štampu na kojoj će biti reči o otpuštanju oboje obolelih, prenosi AP.

Kent Brentli i druga obolela Nensi Rajbol su dopremljeni iz Liberije u SAD ranije ovog meseca i bili su na specijalnom tretmanu u odeljenju za izolaciju pomenute bolnice.

U tekućoj epidemiji ebole u Zapadnoj Africi dosad je umrlo 1.350 osoba, dok se broj obolelih procenjuje na više od 2.200.

Bolest se prenosi direktnim kontaktom sa telesnim tečnostima obolelih.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

IMA NADE: Američki lekar izlečen od ebole!

Izvor: 24sata, 21.Avg.2014

Najmanje jedan od dvoje američkih medicinskih radnika koji su pružali pomoć obolelima od ebole u Zapadnoj Africi i tamo i sami oboleli danas će biti otpušten iz bolnice u Atlanti...To je saopštila je Elison Geist, portparolka organizacije za pomoć Samaritan purs, za koju su radili...Predsednik...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.