Amazon odbacuje Parler sa svojih hosting servera

Izvor: ItRešenja.com, 16.Jan.2021, 01:41

Amazon odbacuje Parler sa svojih hosting servera

U najnovijem udarcu na društvenu aplikaciju Parler, Amazon je u subotu objavio da suspenduje kompaniju sa svoje web hosting platforme. Generalni direktor Parlera John Matze rekao je u postu na sajtu u subotu uveče da bi sajt mogao da bude van mreže do nedelju dana.

Dodao je da se mnogi takmiče za posao Parlera, i optužio Amazon, Google i Apple za koordinirani napad radi ubijanja konkurencije.  Prema BuzzFeed-u, Amazon Web Services (AWS) rekao je zvaničnicima Parlera da neće >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << tolerisati ponašanje na ovoj mreži, i da će zbog toga biti sankcionisani. Ranije u subotu, grupa zaposlenih u Amazonu zahtevala je od kompanije da prekine svoj odnos sa Parlerom i prestane da pruža usluge web hostinga platformi.

Parler je postao popularan među pristalicama predsednika Trampa, jer su platforme poput Twittera i Facebook-a pooštrile svoje politike moderiranja.  Prema AWS politici prihvatljive upotrebe, kupci ne smeju da koriste njene usluge za bilo kakvu ilegalnu, štetnu povredu ili uvredu. AWS je prekinuo vezu sa desničarskim društvenim sajtom Gab 2019. godine zbog kršenja njihove politike protiv sadržaja mržnje. U petak je Google uklonio Parler iz svoje Play prodavnice jer mu nedostaje robustan mehanizam za moderiranje nedopustivog sadržaja, navodi se u izjavi. U Google-u smatraju da objave u ovoj aplikaciji podstiču na trajno nasilje u Sjedinjenim Američkim Državama. Kasno u subotu, Apple je takođe zabranio Parleru da pristupi svom nalogu na App Store-u. Prema jednom izveštaju, pre nego što je zabranjen, Parler se kasno u petak popeo na prvo mesto u App Store-u.

Izvor: PC Press

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.