Izvor: Nezavisne Novine, 22.Feb.2016, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amazon i Erikson žele da privuku telekom operatere na cloud platforme

Ericsson i Amazon Web Services, Amazonova divizija za biznis s cloudom, najavili su saradnju s ciljem koji će omogućiti Ericssonu, vodećem svjetskom proizvođaču opreme za bežične mreže, da djeluje kao premosnica između telekom operatera s kojima Ericsson radi i javnih cloud servera, piše Rojters.

Sporazum s Amazon Web Services dio je šire Ericssonove strategije s ciljem privlačenja provajdera telekomunikacionih usluga na prelaženje na cloud umjesto da se u potpunosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << oslanjaju na vlastitu internu računarsku infrastrukturu, a sve u cilju postizanja veće efikasnosti. Drugim riječima, prelaženjem na cloud platforme, telekom operateri lakše bi izlazili na kraj s rastućim količinama mobilnog saobraćaja.

Ericsson će na sebe preuzeti izradu softverskom rješenja koja će omogućiti onima koji pružaju telekomunikacione usluge nadzor i upravljanje nad podacima njihovih klijenata, uz osiguravanje potpune enkripcije podataka u svrhu sigurnosti.

Finansijski detalji sporazuma nisu javno objavljeni, a prvi korisnik alijanse između Ericssona i Amazona biće Telstra, australijski telekom operater.

(NN, telegram.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.