Ako vam treba nova šifra, izbegavajte ovih 306 miliona

Izvor: B92, 04.Avg.2017, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako vam treba nova šifra, izbegavajte ovih 306 miliona

Ako tražite novu, jedinstvenu šifru za svoje naloge na internetu, prvo odlučite koje sigurno nećete odabrati.

Stručnjak za internet bezbednost Troj Hant, objavio je alat za pretragu više od 306 miliona šifara koje su već hakovane, što znači da više nisu bezbedne.

U idealnim okolnostima, vaša šifra treba da ima barem 16 karaktera, brojeve i simbole, mala i velika slova. Ali čak je i najsigurnija šifra na svetu beskorisna, ako ju je haker već jednom provalio.

Hant upozorava da na njegovom novom sajtu ne testirate šifre koje aktivno koristite, pošto ćete ih tako ugroziti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ovo je jedini način da zaštitite svoju privatnost: Izbegnite 306 miliona hakovanih šifri

Izvor: Vesti-online.com, 05.Avg.2017, 05:32

Ako tražite novu, jedinstvenu šifru za svoje naloge na internetu, prvo odlučite koje sigurno nećete odabrati. To je jedini način da zaštitite svoju privatnost...Stručnjak za internet bezbednost Troj Hant, objavio je alat za pretragu više od 306 miliona šifara koje su već hakovane, što znači...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.