Adobe, Google sukob

Izvor: ITsvet.com, 14.Avg.2011, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Adobe, Google sukob

U utorak je kompanija Adobe izdala sigurnosni update za svoj Flash plugin. Kompanija je tvrdila da ova popravka rešava 13 kritičnih problema. Google sigurnosni inženjer Tavis Ormandy je objavio tweet da Adobe podcenjuje opseg zakrpe i da je broj sigurnosno povezanih bug-ova se popeo na 400. Nije sasvim jasno za sada da li je Adobe namerno podcenio slabe tačke u okviru Fash Player-a ili je Ormandy jednostavno malo preterivao. Da je ovo čudna situaicja dokaz je i činjenica da je Ormandy ranije veoma lepo sarađivao sa kompanijom Adobe i čak ga je Adobe u nekoliko navrata pomenula kao zaslužnog za otkrivanje nekih slabih tačaka.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Update za IE9

Izvor: ITsvet.com, 14.Avg.2011

Kompanija Microsoft je objavila novi update za Internet Explorer 9 koji donosi zakrpe za veliki broj različitih sigurnosnih slabih tačaka. Ovaj objavljeni update, koji je deo redovnog „Patch Tuesday“ donosi veoma važne zakrpe koje rešavaju ranije primećene probleme ne samo u okviru verzije 9...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.