Adapteva čip sa 64 jezgr za tablet uređaje

Izvor: ITsvet.com, 06.Okt.2011, 07:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Adapteva čip sa 64 jezgr za tablet uređaje

Tablet uređaji i smart telefoni zahtevaju sve više obradne snage, a kompanija Adapteva, koja se bavi izradom čipova nada se da će u okviru svog čipa obezediti neophodne server bazirane performanse te da će uskoro veći broj informacija biti dostupan. Epiphany IV čip odlikuje 64 jezgra i može obezediti 70 gigaflopa performansi uz potrošnju od samo jednog 1W, navodi Andreas Olofsson, izvršni direktor kompanija Adapteva. Čip nema mogućnost hostovanja čitavog operativnog sistema budući da je zamišljen kao pomoćni procesor, ali ga odlikuje dizajn za bržu razmenu podataka. Adapteva se nada ugovoru o licenciranju dizajna sa proizvođačima mobilnih čipova.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Adapteva čip sa 64 jezgr za tablet uređaje

Izvor: LaptopSvet.com, 06.Okt.2011

Tablet uređaji i smart telefoni zahtevaju sve više obradne snage, a kompanija Adapteva, koja se bavi izradom čipova nada se da će u okviru svog čipa obezediti neophodne server bazirane performanse te da će uskoro veći broj informacija biti dostupan. Epiphany IV čip odlikuje 64 jezgra i može...

Nastavak na LaptopSvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.