ASUS GTX 780 Ti DC2 OC

Izvor: PCAxe.com, 05.Mar.2014, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ASUS GTX 780 Ti DC2 OC

Čekajući Maxwell...  
Prošle godine kompanija NVIDIA je sa GTX 780 Ti napravila apsolutnu pometnju svojim predstavljanjem kao odogovor na tada aktuelne i sveže predstavljene AMD Radeon R9 290/X modele. Jako lepo iznenađenje koji nisu baš svi prognozirali je bilo vezano za konfiguraciju čipa koji pokreće ovu grafičku kartu. Iako su mnogi očekivali grafički čip sličan (čitaj za nijansu slabiji) onome koji smo sreli na NVIDIA Titan modelu, ovde je u pitanju punokrvni GK110 (Kepler) čip bez ikakvih hardverskih ograničenja i gašenja GPC klastera. Dakle, trenutno jedan od najbržih grafičkih čipova na svetu u kombinaciji sa ASUS DirectCu II hlađenjem u overklkovanoj izvedbi koji pretenduje na mesto jedne od najbržih single GPU karti. Da li je NVIDIA uz pomoć ASUS-a uspela u ovoj nameri – ispratimo zajedno u jednom od definitivno najzanimljivijih uporednih testova “high end“ grafičkih karti.
 

Nastavak na PCAxe.com...






Povezane vesti

Novi život Sempron linije

Izvor: ITsvet.com, 05.Mar.2014

Brend Sempron procesora kompanije AMD je polarizovao fanove čipova ove kompanije od pojavljivana 2004. godine uz laptopovima, ali su sveže linije Sempron procesora namenjene desktop modelima. AMD Sempron čipovi će se naći u svojoj novoj verziji u jeftinim desktop računarima, pri čemu kombinacija...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PCAxe.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PCAxe.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.