ARM 64-bitni procesori za štampače

Izvor: ITsvet.com, 20.Sep.2014, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ARM 64-bitni procesori za štampače

Od pametnih telefona, tablet računara i servera, ARM-ovi 64-bitni procesori uskoro bi mogli da se prošire na tržište multifunkcionalnih štampača, umreženih i uređaja za skladištenje. Kompanija AppliedMicro početkom meseca je najavila novu liniju ARM baziranih čipova koji nose naziv Helix i koji su namenjeni za upotrebu u okviru ugrađenih i onih uređaja koji se koriste u centrima podataka i kancelarijama. Ovaj proizvođač će više informacija objaviti u toku održavanja ARM TechCon konferencije narednog meseca, a ova kompanija najpoznatija je po njihovom 64-bitnom ARM server procesoru naziva X-Gene.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Osam milijardi novih pametnih telefona

Izvor: ITsvet.com, 21.Sep.2014, 10:11

Tržište pametnih telefona u narednom periodu će zabeležiti još veću popularnost, najavio je izvršni direktor kompanije Qualcomm. Steve Mollenkopf je u toku održavanja Qualcomm Uplinq konferencije koja je održana u San Fransisku najavio da će u narednih pet godina na tržištu biti 8 milijardi...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.