AMD se nada promeni sa novim čipom

Izvor: ITsvet.com, 14.Nov.2013, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMD se nada promeni sa novim čipom

Advanced Micro Devices je predstavio novi čip za tablet uređaje koji nosi kodni naziv Mullins i koji troši duplo manje snage u odnosu na prethodni model, Temash. AMD se nada da će na ovaj način doći do promena na tržištu, budući da se ova kompanije već dugo bori na tržištu sa Intel-om. Mullins čip će imati dva do četiri CPU jezgra radnog naziva Puma, a različite varijante bazirane na x86 arhitekturi takođe će se koristiti kod laptop računara male snage, navodi se u zvaničnom saopštenju kompanije AMD. Korišćenje ovog čipa u okviru tablet uređaja počeće u prvoj polovini naredne godine.

Nastavak na ITsvet.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veći procenat x86 tržišta za AMD

Izvor: ITsvet.com, 15.Nov.2013, 09:32

Nove igračke konzole koje će se na tržištu pojaviti narednih dana, u velikoj meri će pomoći kompaniji Advanced Micro Devices da zabeleži veći udeo na tržištu x86 procesora od kompanije Intel tokom trećeg kvartala ove godine. AMD je u velikoj meri povećao svoj tržišni udeo zahvaljujući...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.