AMD prikazao Jagex Gaming Studios implementaciju serverskih okruženja za velike količine podataka

Izvor: ItRešenja.com, 19.Feb.2015, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMD prikazao Jagex Gaming Studios implementaciju serverskih okruženja za velike količine podataka

AMD je danas, na Strata+Hadoop Konferenciji u San Hoseu, objavio da Jagex Games Studios koristi njihov SeaMicro SM15000e gusti server da bi efikasno proširili svoj data centar. Jagex Games Studios, čije je sedište u Velikoj Britaniji, je vodeći proizvođač i distributer multi-plejer onlajn igara, koji je prilikom odabira infrastrukture za nadogradnju njihovog data centara tražio vrhunsko rešenje sposobno da značajno unapredi infrastrukturu njihovog data centra, i pruži superiorno iskustvo >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << za veliki broj njihovih, stalno povezanih, igrača.

„Kao vodeća igračka kompanija, Jagex ima potrebu za unapređenjem svog data centra, s obzirom da su prerasli svoj tradicionalni klaster, koji je ograničavao njihove analitičke kapacitete. Jagex je zahtevao fleksibilno, cenovno efikasno i gusto rešenje, a upravo je to ono što nude AMD-ov SeaMicro SM15000e server i Apache Hadoop softver za distribuirano računarstvo,“ kaže Dirdžaj Malik (Dhiraj Mallick), korporativni potpredsednik i generalni menadžer, AMD Data Centar Serverskih Rešenja.  „SM15000e omogućava Jagex-u da bolje analizira profile njihovih korisnika, i da pruži uslugu najvišeg kvaliteta njihovoj rastućoj zajednici igrača.“

Sa SeaMicro SM15000e serverom, Jagex Studios je ostvario sledeće rezultate performansi:

Transformišući talas velike količine podataka menja sve u vezi sa skladištenjem a Apache Hadoop se pokazao kao ključna aplikacija koja kompanijama pomaže da steknu nove uvide koji su im dosada bili nedostupni. Kako Hadoop postaje sve više prisutan i primenjiv, faktori poput lakoće postavljanja, skalabilnost i operativna razmatranja su postali jednako važni kao i sirove performanse.

Redizajniranje data centra sa postavljenim Hadoop softverom na SeaMicro SM15000e server i oslanjanje na SeaMicro Freedom tkaninu omogućava disagregaciju računarstva, skladišta i mreže kako bi se napravili računarski i skladišni čvorovi odgovarajuće veličine, optimizovani za Jagex-ove aplikacije. Jednostavnost zamene dva serverska ormana sa samo jednom šasijom je bila ključna prednost SM15000e servera koju je Jagex želeo. Pored toga, sposobnost analize velike količine podataka omogućava Jagex-u da unapredi njihovo dosezanje svojim korisnicima na značajno efikasniji način unutar-igara, društvenih mreža i direktnom poštom.

„Naši analitičari podataka i naučnici su uspeli da kreiraju zaista bogate uvide koji su nam omogućili da donesemo bolje poslovne odluke koje su profitabilnije i zabavnije za naše igrače,“ kaže Kris Smit (Chris Smith), Vođa Poslovne Obaveštenosti u Jagex Gaming Studios. „Mi ne bi smo bili u stanju da obavimo ovoliku količinu analize podataka bez pomoći AMD-ovog SeaMicro rešenja.“

AMD izlaže svoja rešenja na Strata+Hadoop Konferenciji na štandu K16 u Partnerskom Paviljonu od 18 do 20 februara 2015. AMD će takođe govoriti o studijma Jagex Studios rešenja u Teatru Prikazivanja Rešenja u petak, 20. februara 14:00 PST.

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.