AMD na SIGGRAPH-u 2019

Izvor: ItRešenja.com, 03.Avg.2019, 03:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMD na SIGGRAPH-u 2019

Danas se završava najveća godišnja smotra profesionalaca u industriji kompjuterski generisane 3D grafike – SIGGRAPH 2019. AMD je na ovogodišnjem SIGGRAPH-u objavio niz unapređenja za svoj Radeon ProRender. Radeon ProRender je „rendering mašina“ za praktično sve najveće i najpopularnije aplikacije za 3D modeling i CAD dizajn. AMD Radeon ProRender koristi fizički realan model fotorealističnog renderinga i hardverski je potpuno agnostičan, što će reći da će da radi na bilo čijem >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << procesoru ili grafičkoj kartici.

Popularni softverski paketi poput MAXON-ovog Cinema 4D već stižu sa ugrađenim Radeon Pro Rendererom, dok se za pakete kao što je Blender, Maya ili Modo isporučuje „Plug-in“, koji može da se instalira i odabere unutar same aplikacije, kao rendering mašina. Idealno bi bilo kada bi sve aplikacije, po defaultu stizale sa ugrađenim Radeon ProRenderom i AMD ide ka tom cilju, objavljujući da su tri veoma popularna paketa stigla sa potpunom Radeon ProRender integracijom:

ACCA Edificius je softverski paket za AI akcelerisani arhitektonski modelin i vizuelizaciju, koji koristi veliku biblioteku fizički realističnih materijala za fotorealistični arhitektonski rendering.

InstaLOD Studio XL je masivni softverski paket za fotorealističnu 3D vizuelizaciju. AMD Radeon Image Filter Library sa AI akcelerisanim filterima za uklanjanje šuma sa mapiranjem tonaliteta i blura u pokretu. AI akceleracija je realizovan upotrebom standardnog, Microsoftovog, AI API-a – DirectML.

Z-Emotion Z-Wave je paket sledeće generacije za virtuelno isprobavanje odevnih predmeta u OnLine web shopovima. Integracija Radeon ProRendera, omogućava fotorealistično i fizički precizno renderovanje i simulaciju tkanina u više nivoa i više različitih tipova.

Za programere, Radeon ProRender sada podržava AMD-ovu novu „Full Spectrum Rendering“ tehnologiju (FSR) za svaki stadijum rendering procesiranja. FSR uključuje reterizaciju, hibridni rendering, subjektivni fotorealizam i Path Tracing. FSR je trenutno dostupan u pre-beta verziji, a uskoro stiže beta plug-in za Blender.

Povodom dugoočekivanog, zvaničnog, lansiranja Blendera 2.80, izbacili smo i finalnu verziju novog PlugIna za novi Blender, koji donosi podršku za AI akceleriasno uklanjanje šuma, adaptivno uzorkovanje, rendering kose… itd…

Dodatni podaci: Dodatni detalji povodom niza AMD-ovih objava na SIGGRAPH-u se mogu naći u ovome blogu, a kompletnu prezentaciju i prigodne ilustracije možete pronaći na Box folderu

Nastavak na ItRešenja.com...






Povezane vesti

AMD na SIGGRAPH-u 2019

Izvor: PCAxe.com, 03.Avg.2019

Danas se završava najveća godišnja smotra profesionalaca u industriji kompjuterski generisane 3D grafike – SIGGRAPH 2019. AMD je na ovogodišnjem SIGGRAPH-u objavio niz unapređenja za svoj Radeon ProRender. Radeon ProRender je „rendering mašina“ za praktično... The post AMD na SIGGRAPH-u...

Nastavak na PCAxe.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.