AMD konfiguracija sa monitorom - 144Hz gaming na budžetu

Izvor: PCAxe.com, 19.Jan.2017, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMD konfiguracija sa monitorom - 144Hz gaming na budžetu

Mašina za sve potrebe sa monitorom ispod 1000e  
Uglavnom se srećemo sa savetima kako treba čekati nešto novije, smenu generacija, u ovom slučaju RyZen procesore. Koliko god bila fantastična smena generacija koja se očekuje, činjenica je da sa performansama koje RyZen donosi neće biti u istom cenovnom rangu kao postojeći FX procesori. 
Da li je onda možda najisplativije na smeni generacija uzeti nešto od prethodne? To ćete videti u ovom video klipu, a dovoljno je da vam kažemo da je Crysis 3, izetno zahtevna igra, izbacila više FPS sa istom RX 470 grafičkom kartom na FX procesoru nego na i7 5930k koji je petostruko skuplji procesor. Naravno, ono nije zasluga CPU-a, već fantastične optimizacije AMD drivera od našeg i7 testa do danas, ali ono što nam to govori jeste da FX-8300 uopšte nije bio bottleneck, čak ni za najzahtevnije naslove. Jedine poteškoće su ga sačekale u suludo zahtevnom BF1 multiplayer scenariju, gde se i najnoviji i5 procesori guše.

Nastavak na PCAxe.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PCAxe.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PCAxe.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.