AMD je lansirao Radeon PRO W7000 seriju grafičkih akceleratora sa čiplet arhitekturom

Izvor: ItRešenja.com, 17.Apr.2023, 22:45

AMD je lansirao Radeon PRO W7000 seriju grafičkih akceleratora sa čiplet arhitekturom

AMD je lansirao AMD Radeon PRO W7000 seriju  grafičkih kartica za radne stanice izgrađene na AMD RDNA 3 arhitekturi visokih performansi: AMD Radeon PRO W7900 i AMD Radeon PRO W7800.

Kao prve profesionalne grafičke kartice na svetu koje imaju napredni dizajn AMD čipleta i prve koje podržavaju DisplayPort 2.1 za vrhunsko vizuelno iskustvo na ekranima sledeće generacije, AMD Radeon PRO W7900 pruža do 50% veće geomean performanse naspram prethodne generacije. Obe grafičke kartice >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << daju bolje performanse po dolaru od konkurencije za zahtevne profesionalne i kreativne aplikacije. Ključne karakteristike su:

Lideri industrije su dali svoje mišljenje o novim grafičkim akceleratorima Radeon PRO 7000 serije:

ACCA softver

„Sjajna saradnja između AMD-a i ACCA nastavlja se snažno već pet godina. Arhitektonski kupci su imali koristi od kombinacije AMD Radeon ProRender-a u našoj ACCA Edificius aplikaciji zahvaljujući HIP integraciji. Uzbuđeni smo što možemo da objavimo da će korisnici ACCA Edificius-a imati koristi od novog AMD Radeon PRO W7000 grafičkog akceleratora, koji pruža povećani fotorealizam i poboljšanu snagu renderovanja slike, kao i podršku za displeje ultra-rezolucije.”

Guido Cianciulli, osnivač i izvršni direktor ACCA Software-a

Blender

„Uvek smo srećni što radimo sa AMD-om na poboljšanju performansi Blender-a. Oni su jedni od najvernijih saradnika Blender-a dugi niz godina. Radujemo se što ćemo se dočepati AMD-ovih predstojećih grafičkih kartica za radne stanice koje obećavaju zadivljujuću brzinu viewport iscrtavanja i značajno povećane performanse Cycles Render Engine-a koristeći HIP.” Ton Roosendaal, predsednik Blender Foundation

Boris FX

„AMD je lider u grafičkoj areni za radne stanice, a njihovi grafički akceleratori Radeon PRO serije su bili ključni jer postprodukcijska industrija žudi za brzinom. Sa HIP-om, “Sapphire” vizuelni efekti se računaju brzinom munje na AMD Radeon PRO GPU-ovima. Radujemo se u novoj porodici AMD Radeon PRO W7000 koja će omogućiti nove zabavne kreacije.” Brajan Foks, šef marketinga

Dassault Sistemes SOLIDWORKS Corp. 

„Radujemo se AMD-ovim kontinuiranim performansama, pouzdanosti i kompatibilnosti za profesionalce u dizajnu uz najavu AMD Radeon PRO W7000 serije. Zajedno sa najboljim 3D CAD rešenjima iz SOLIDWORKS-a, ova nova AMD grafika za radne stanice može da poboljša proces dizajna za profesionalce svuda kada preduzimanje najnovijih dizajnerskih projekata.” Nick Ivaskov, direktor ekosistema SOLIDWORKS-a, Dassault Sistemes

Maxon

„Poboljšanje korisničkog iskustva i povećanje produktivnosti su uvek u prvom planu naših razvojnih napora. Iskorištavanje mogućnosti grafičkih performansi AMD Radeon PRO akceleratora je ključ za postizanje tog cilja. Ovaj razvoj je još jedan značajan korak ka našem krajnjem cilju da Redshift učinimo dostupnim kreativnoj zajednici na svakoj DCC aplikaciji i svakoj hardverskoj konfiguraciji.” DejvidMekGavran, direktor Maxona.”

HaZimation

„Kako svaki projekat koji razvijamo konstantno raste sa ambicioznim obimom, kreativno i tehnički, imati više memorije na GPU-u je ključno za nas da održimo brzinu kadrova u realnom vremenu kada radimo u konačnom pikselskom pristupu sa našim cinematskim video igrama i animiranim igranim filmovima u Unreal Engine-u 5. Novi AMD Radeon PRO W7900 sa 48GB memorije  će nam omogućiti da uradimo upravo to i više!”. HaZ Dulull – direktor kinematografije i igre @ HaZimation

Očekuje se da će grafičke kartice serije AMD Radeon PRO W7000 biti dostupne kod vodećih etailera od sredine drugog kvartala 2023. AMD Radeon PRO W7900 ima SEP od $3999, dok AMD Radeon PRO W7800 ima SEP od $2499. Dostupnost proizvoda u OEM i SI sistemima se očekuje u drugoj polovini 2023.

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.