AMD integriše grafiku u novi Ryzen procesor

Izvor: B92, 14.Nov.2019, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMD integriše grafiku u novi Ryzen procesor

Najnoviji AMD-ovi procestori zasnovani na Zen 2 arhitekturi donose mnogo snage, ali izgleda da kompanija ne želi da se zaustavi na tome. Po svemu sudeći, Ryzen 9 će imati integrisan CPU i GPU u jednom čipu.

U javnost su procurele informacije o četiri Ryzen 9 procesora, koji će u sebi sadržati i moćna grafička jezgra. Pominju se "klasični" 45W Ryzen 9, kao i 15 W Ryzen 9 Pro modeli namenjeni mobilnim računarima.

Kao APU (Accelerated Processing Unit), novi procesori >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će biti mnogo više od standardnog CPU-a, mada će Ryzen 4000 serija i dalje upotrebljavati Zen 2 arhitekturu koju koristi Ryzen 3000 serija procesora.

Ovo spajanje grafike i klasičnog procesora daće još više snage Ryzen 9 APU-u, kako u desktop, tako i u mobilnoj varijanti.

Novi Ryzen 9 APU će imati povećanu efikasnost i brzinu procesora zahvaljujući 7nm dizajnu izrade, koja će dodatno biti bustovana integrisanom Vega grafikom.

Ova unapređenja će pomoći AMD-u da se još više pozicionira kao moćno all-in-one procesorsko rešenje i predstavlja samo nastavak njegovog uspešnog proboja na tržištu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.