AMD Opteron u najelitnijim računarima sveta

Izvor: ITsvet.com, 16.Nov.2011, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMD Opteron u najelitnijim računarima sveta

Na Superkomputingu 2011 je objavio da je njihov novi AMD Opteron 6200 Serije procesor odabran od strane uredništva i čitalaca HPCwire-a kao jedan od pet novih proizvoda na koje treba obratiti pažnju u 2012, i da će pokretati Blue Waters projekat Nacionalne Naučne Fondacije (National Science Foundation) u Nacionalnom Centaru za Superračunarku Primenu (NCSA), Univerziteta Ilinois. Dodatno, AMD je trajno prisutan na polu-godišnjoj listi TOP500 Superračunara zahvaljujući upotrebi preko dva miliona AMD Opteron jezgara unutar mnogih, na svetu najbržih, superračunara širom 14 zemalja.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Budući AMD planovi za servere

Izvor: ITsvet.com, 17.Nov.2011, 10:45

U svetlu predstavljanja Opteron procesora za servere koje je kompanija AMD upriličila na događaju Pekingu kada su predstavljeni Opteron 6200 i 4200 procesori za servere ova kompanija je najavila buduće planove prema kojima će predstaviti procesore Opteron serije 3000, pri čemu će prvi čip koji...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.