AMD Greenland 2016 je 14nm GPU

Izvor: ITsvet.com, 23.Apr.2015, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMD Greenland 2016 je 14nm GPU

Greenland je naslednik Fiji modela, ali u pitanju neće biti radikalno novo jezgro. Glavni cilj kompanije za Greenland je da obezbedi više performansi po watu za AMD grafičke proceosre 2016. godine. AMD-ov dugoočekivani Fiji GPU je 28nm dizajn slično kao i GM200 bazirani GPU koji se nalaze u najnovijim NVIDIA titan karticama. Sa druge strane Greenland će se fokusirati na manje snage. AMD se nada da će ovaj procesor koji će biti građen u 14nm tehnološkom procesu obezbediti smanjenje ukupne potrošnje energije bilo da je reč o desktop grafičkim procesorima ili onima koji se ugrađuju u notebook računare.

Nastavak na ITsvet.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MediaTek 10-core SoC

Izvor: ITsvet.com, 24.Apr.2015, 11:01

Izgleda da kompanija MediaTek radi na velikom čipu za smart telefone koji bi posedovao deset jezgara i koji bi bio baziran na najnovijim ARM jezgrima. Tajvanski proizvođač čipova nije nimalo novo ime kada je reč o multicore inovacijama. Godine 2013. ova kompanija je predstavila svoj prvi istinski...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.