AMD FX 8350 - codenamed Vishera

Izvor: PCAxe.com, 06.Nov.2012, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMD FX 8350 - codenamed Vishera

Osveženi Bulldozer!  
Tačno pre godinu dana ekskluzivno iz AMD-a, na testiranje nam je stigla kompletna Scorpius platforma. U pakovanju koje smo dobili na testiranje nalazio se AMD FX 8150 procesor „uboden“ u ASUS Crosshair V matičnu ploču zasnovanu na AMD 990FX čipsetu. Novi CPU bio je baziran na do tada nepoznatoj Bulldozer mikroarhitekturi, a rezultati testiranja pokazali su da se radilo o prilično loše izbalansiranom proizvodu.
Stavke koje čine dobar balans pri kupovini odgovarajuće platforme su cena, performanse, potrošnja, kao i napredak u odnosu na prethodnu generaciju. Problem sa Bulldozerom je bio u tome što ni u jednoj od ovih stavki nije predstavljao bitan napredak u odnosu na Thuban jezgro, barem ne kada je desktop platforma u pitanju, ali postoji tu i još nešto: Svi smo imali ogromna očekivanja!
U međuvremenu AMD je spustio cene FX procesora do granice profitabilnosti, pa je za relativno mali novac moguće sklopiti PC sa čak osam procesorskih jezgara. Ipak, mnogi su strpljivo iščekivali redizajn mikroarhitekture i evo konačno je Vishera stigla na test.
 

Nastavak na PCAxe.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PCAxe.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PCAxe.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.