AMD „Carrizo“ familija mobilnih APU-ova stiže 2015.  godine

Izvor: PCAxe.com, 24.Nov.2014, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMD „Carrizo“ familija mobilnih APU-ova stiže 2015. godine

Kompanija AMD je na svom događaju „Future of Compute“ (Budućnost računarstva) objavila da će proširiti ponudu svojih prvih system-on-a-chip (SoC) APU-ova, kodnog naziva „Carrizo“, kao i mainstream SoC-eva kodnog naziva „Carrizo-L“. Ovo je deo planova koje kompanija AMD ima za mobilne APU-ove u 2015. godini.
U saradnji sa hardverskim i softverskim partnerima, novi AMD mobilni APU-ovi su dizajnirani kao kompletna rešenja za gejming, poslovne aplikacije i ultra HD 4K doživljaje, a imaju podršku za Microsoft DirectX 12, OpenCL 2.0, AMD Mantle API, AMD FreeSync, kao i za predstojeći Microsoft Windows 10 operativni sistem. 

Nastavak na PCAxe.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PCAxe.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PCAxe.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.