AMD Carrizo čip odlikuje mala potrošnja

Izvor: ITsvet.com, 18.Jan.2015, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMD Carrizo čip odlikuje mala potrošnja

Čelnici kompanije AMD objavili su da će nastupajuće Carrizo mobilne procesore odlikovati značajno unapređenje po pitanju trajanja baterije kada je reč o računarima u okviru kojih će biti korišćeni. Pored toga, novi čipovi neće zahtevati prelazak na novu proizvodnu tehnologiju da bi se taj cilj ispunio. David McAfee, rukovodilac AMD odeljenja za softver i platformu, tvrdi da se kompanija fokusirala na obezbeđivanje dužeg trajanja baterije, te da je to nešto što ne može biti izmereno raznim sintetičkim testovima, već je to nešto u šta će sami korisnici moći da se uvere.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Windows 10 platforma za igrače

Izvor: ITsvet.com, 19.Jan.2015, 16:33

Čelnici kompanije Microsoft sa ushićenjem govore o Windows 10 i njihovih planovima koji podrazumevaju izradu platforme za igrače. Rukovodilac Xbox odeljenja, Phil Spencer, navodi da će u toku nastupajućeg događaja koji je zakazan za 21. januar veliki broj učesnika govoriti o početku razvoja na...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.