AIMP player i njegove funkcije

Izvor: Baguje.com, 17.Dec.2010, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AIMP player i njegove funkcije

Već sam pisao o ovom programu za puštanje muzike, ali s obzirom da ovo nije prosečan plejer koji samo pušta muzičke fajlove, odlučih se da vas malo dublje unesem u njegov svet.
U kratkim crtama ću vas provesti šta u stvari sve može ovaj mali, ali moćan program.
AIMP podržava sve formate fajlova za muziku-zvuk: MP1, MP2, MP3, MPC / MP+, AAC, AC3, Ogg, FLAC,APE, WavPack, Speex, WAV, CDA, WMA, S3M, XM, MOD, IT, MO3, MTM, UMX.
Pored osnovne funkcije da napravite ili učitate >> Pročitaj celu vest na sajtu Baguje.com << već postojeći ekvilajzer, možete se poigrati i sa efektima kao što su reverb, flendžer, eho, zatim možete precizno da ubrzavate tempo pesme, visinu tonaliteta (pitch) pesme. Veoma interesantna opcija za muzičare, naročito gitariste - ukoliko učite neku pesmu, a nije u standardnom štimu, više ne morate štimati svoje gitare po štimovima koje koriste bendovi, dovoljno je da podesite 'pitch' koji odgovara vašem štimu gitare, prosto kao pasulj! Takođe, više nego korisna opcija je takozvana normalizacija fajlova. Nisu sve pesme iste glasnoće i AIMP to veoma lepo i jednostavno rešava sa pomenutom normalizacijom zvuka, u realnom vremenu bez modifikovanja originalnog fajla koji se u tom trenutku pušta. Nekada se to postizalo i u popularnom WinAmp-u, ali za razliku od AIMP-a, on je bio jako zahtevan, usporavao je drastično računar i nije bio baš praktičan.
Znate, siguran sam, kako izgleda play list-a u WinAmp-u. U AIMP-u je sve to prilično slično urađeno, ali samo na prvi pogled! Uz najobičniji drag/drop nekog foldera sa muzikom, možete slagati liste unutar liste:

Ove liste možete sačuvati, sortirati, kombinovati i to sve veoma lako.
Mnogi od nas vole da te liste slušaju pred spavanje, zar ne? Ali, u sličnim programima, muzika koju smo odabrali da nas uspava će svirati dok se ne probudimo. AIMP je mislio na nas i našao rešenje! Namestite po vašoj proceni kada da  prekine sa puštanjem muzike i AIMP će po potrebi i isključiti vaš PC!
Onlajn pretraživanje radio stanica nikada nije bilo lakše! Sve stanice možete zapamtiti i sledeći put brzo naći i nastaviti sa slušanjem muzike sa radija koji volite. Ali to nije sve! Dok slušate radio, dešavalo vam se da ide pesma koju obožavate a nemate je u kolekciji, ili će upravo ići emisija koju volite. Sa AIMP-om to nije problem... Dok slušate on snima na vaš PC sve što radio stanica emituje. Možete snimati u MP3, OGG, WAV i WMA formatima.

AIMP ima u sebi ugrađen konverter, tj, možete pretvarati obične audio diskove u MP3, OGG, WAV ili WMA. Nisu vam više potrebni komplikovani i veliki programi koji služe samo za konvertovanje muzičkih fajlova, sada to možete uraditi SVE u AIMP-u.
A kada skinete i konvertujete vaš audio CD, veoma lako možete uneti podatke o izvođaču, albumu, žanru muzike, dodati omot sa diska i sve što želite da biste pedantno mogli voditi evidenciju o vašoj muzici na vašem računaru. Ovakvo vođenje evidencije i unošenje podataka važi npr. i za snimke koje ste sačuvali o nekoj radio emisiji.
I za kraj, svako od nas voli da doda svoj mali, lični pečat izgledu programa. AIMP ima  bazu sa raznoliki izgledima za svačiji ukus. Naravno, ako potražite po netu, sigurno ćete naći još interesantnih 'skin'-ova iliti izgleda. Ako vam nije ni to dovoljno, možete se malo pozabaviti i napraviti vaš jedinstven izgled!


Osnovni program sa alatima/dodacima možete besplatno skinuti ovde.
Uživajte u čarima i opcijama AIMP-a!
Slični postovi:AIMP – Sve što vam je potrebno za puštanje muzike Kako da uklonite Windows Media Player i Internet Explorer ?

Post "AIMP player i njegove funkcije" je objavio Jules za sajt Baguje.COM, dana 17. 12. 2010.
Kategorije: Kompresija, Konvertovanje, Muzika, Ripovanje, Uputstva | Tagovi: AIMP, konvertovanje, muzika, player, plejer, radio, snimanje



Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.