5-ti Nordeus Hackathon 12. decembra

Izvor: NC magazin, 07.Nov.2015, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

5-ti Nordeus Hackathon 12. decembra

Nordeus petu godinu za redom organizuje takmičenje u razvoju video igara - Nordeus Hackathon, najveći game jam u ovom delu Evrope. Ove godine će se održati se 12. decembra 2015. u prostorijama kompanije u Beogradu.

Nordeus Hackathon se vremenom, baš kao i sama kompanija, razvio u jedan od najprepoznatljivijih brendova industrije igara u regionu i u petoj godini održavanja nastavlja da postavlja nove standarde. Iako je inicijalno osmišljen kao takmičenje namenjeno developerima igara >> Pročitaj celu vest na sajtu NC magazin << svih nivoa znanja, ove godine na prijavu poziva prvenstveno profesionalce kako iz indi tako i iz postojećih poznatih regionalnih i svetskih studija.

Kreativnost, timski duh, snalažljivost i znanje ponovo će biti presudni u pronalaženju pobednika Nordeus Hackathona 5 u nizu kategorija za koje su pripremljene najbolje i najvrednije nagrade do sada.

“Nordeus Hackathon dobrim delom predstavlja ono na čemu je naš uspeh izgrađen. Timski rad, veštine i strast su samo neki od potrebnih kvaliteta da bi se razvile najbolje igre. Konstantno smo u potrazi za talentima, najboljima u svakom segmentu razvoja igara. Organizovanjem ovog uzbudljivog takmičenja dajemo im priliku da se izraze na najbolji mogući način, dok istovremeno podržavamo regionalnu gaming industriju i njen razvoj”, izjavio je direktor Nordeusa Branko Milutinović.

Prijave za Nordeus Hackathon 5 su otvorene i svi zainteresovani mogu se prijaviti isključivo putem službenog sajta takmičenja na http://www.nordeushackathon.com. Prijave su otvorene kako za timove, tako i za individualne takmičare. Nakon prijave takmičari prolaze kroz proces selekcije od strane stručnog tima Nordeusa (predstavnika HR-a, developera i artista) kako bi bili odabrani najbolji takmičari! Rok za prijave je 23. novembar 2015.

Odabranim timovima koji dolaze van Srbije Nordeus pokriva sve troškove puta i smeštaja u Beogradu. Takođe, za sve timove obezbeđuje i potrebnu opremu i softver tokom takmičenja na samoj lokaciji.

Pronalaženje talenata iz industrije igara kao i svake godine do sada je primarni cilj Nordeus Hakatona 5. Jedan od njih, prošlogodišnji pobednik, Andrej Jagar iz BiH izjavio je: “Nordeus Hackathon je bio fenomenalan! Za mene lično to je bio apsolutni test našeg tima i stvarno smo dali sve od sebe! Organizacija je bila besprekorna, takmičarski duh na profesionalnom nivou a opet sasvim opušten. Vratili smo se u svoj rodni grad inspirisani tako da smo odmah započeli rad na novom velikom gejming projektu.”

Nastavak na NC magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NC magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NC magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.