4 MILIJARDE HAKOVANIH: Proverite da li je vaša LOZINKA bezbedna!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2019, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

4 MILIJARDE HAKOVANIH: Proverite da li je vaša LOZINKA bezbedna!

Gugl vam omogućuje da proverite!

Gugl je ove godine napravio "Password Checkup add-on" za korisnike Google Chrome-a pomoću kojeg možete da saznate da li je vaš račun hakovan, odnosno da li je vaše korisničko ime ili lozinka među 4 milijarde onih koji su hakovani.

Kad se prijavite na nešto koristeći lozinku ili korisničko ime koje se nekad našlo na meti hakera, dobićete upozorenje o tome i tako ćete znati treba li da promenite nešto od to dvoje. Gugl to >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << omogućava tako što uspoređuje podatke o prijavi s podacima o hakovanim profilima.

Dženifer Pulman iz Gugla za The Sun je otkrila da je, od lansiranja početkom ove godine, 650 hiljada ljudi učestvovalo u tom programu.

- Samo u prvom mesecu skenirali smo 21 milion korisničkih imena i lozinki, od čega se 316 hiljada pokazalo nesigurnim - otkrila je ona.

Važno je da pazite na svoje podatke, a ako uočite nešto sumnjivo sa svojim internet nalozima, odmah promenite korisničke podatke.

Inače, ranije se pokazalo da su najnesigurnije lozinke 2018. godine bile 123456, password, 123456789, 12345678 i 12345.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.