20 najzanimljivijih tastatura

Izvor: B92, 04.Feb.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

20 najzanimljivijih tastatura

Tastature se mogu javljati u različitim veličinama i oblicima, od onih standardnih i najjeftinijih (obično sive ili crne boje ) do bolje dizajniranih, dok neke čak mogu izgledati i kao iz naučnofantastičnog filma. Evo nekih originalnih i najčudnijih tastatura koje se mogu naći.

Pripremila: Ana Labović




1. The Apple Keyboard: Moguće jedna od trenutno najlepše dizajniranih tastatura koja se može naći na tržištu. Dolazi i u žičnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i u bežičnoj varijanti:

2. Logitech diNovo Edge: Predstavlja odgovor kompanije Logithech na ono što je Apple uradio, takođe je karakteriše vrhunski dizajn i elegancija:

3. The Roll-up Keyboard: Standardna tastatura sa 104 tastera, podiže prenosivost na potupno novi nivo, a nakon upotrebe možete da je savijete u rolnu i odložite do daljeg korišćenja:

4. Das Keyboard: Karakteristika ove tastature je jaka osetljivost na dodir, a tasteri nisu ni obeleženi:

5. DataHand Professional II: Dizajnirana za maksimalni uživanje i produktivnost. Svi cemo se zapitati da li je klasična tastatura stvarno toliko neudobna?

6. The Virtual Laser Keyboard: Omogućava korisniku da kuca na gotovo svakoj ravnoj podlozi:

7. The SafeType keyboard: Ova tastatura bi takođe trebala da bude mnogo udobnija za korišćenje od onih koje trenutno koristimo, ali će sigurno biti jako teško da se naviknemo na ovakve promene:

8. The WristPC Keyboard: Tastatura je dizajnirana za prenosive i bežične kompjuterske aplikacije (ma šta god to značilo). WirstPC je robusna QWERTY tastatura sa standardnim PC izgledom i lako se stavlja na ruku (dobićete čak i kaiš).

9. The Comfort Keyboard: Tastatura se može podeliti na tri različite sekcije, koje su pod pretpostavkom dodate zarad udobnosti korisnika. Takođe su svi tasteri programabilni i moguće ih je remapirati po potrebi:

10. OrbiTouch keyless keyboard: Ovu tastaturu je malo teže objasniti. Bila je dizajnirana za ljude sa određenim invaliditetom i kao što se može i zaključiti iz imena i videti sa slike, nema baš ni jedan taster.

11. The Frogpad: Tastatura namenja za korišćenje jednom rukom. Svakodnevnom praksom može se dostici i do 40 kucanih reči u minuti.

12. The Twiddler 2: Takođe predviđena za jednu ruku, ipak dobila je nagradu za jednu od najneudobniijih tastatura ikada.

13. The Tablecloth Keyboard: Dizajnirana od strane nemačkog dizajnera Tonia Weltera. Idealna za one koji svaki svoj obrok provode za tastaturom:

14. The Combimouse Keyboard: Australijska firma je pokušala da uradi ne moguće, da iskombinuje miš i tastaturu.

15. The Washable Waterproof Keyboard: Da li ste ikada morali da otkucate nešto pod vodom? Ukoliko jeste, ovo je prava tastatura za vas.

16. Maltrons Ergonomic Keyboard: Ova tastatura se uklapa sa oblikom šaka, naravno sve zarad veće udobnosti, kao i da bi se smanjila tenzija prilikom kucanja.

17. Fingerworks keyboard: Čudna, ali ipak i pored toga orginalno prodavana za 340 dolara. Tasteri su u stvari ravna površina, što dodatno zbunjuje prilikom prelaska sa jednog na drugi.

18. Happy Hacking Keyboard: Ovu tastaturu je, takođe, malo teže objasniti. Proizvodi se u Japanu i kako na njihovom sajtu tvrde prekrivena je zlatnom prašinom. Koštaće vas samo 525.000 jena ili negde oko 3.000 evra.

19. Saitek Eclipse Illuminated Keyboard: Možda bi bila interesantna ukoliko bi pravili žurku u kancelariji, jer bi mogla da posluži kao prateći svetlosni efekti.

20. The AlphaGrip: Na prvi pogled izgleda kao džojstik, ali vam daje punu funkcionalnost kao i obična tasatura. Krajnje interesantno.

.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.