Zašto je Tači pijan pevao Ko to kaže, ko to laže, Srbija je mala?

Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2015, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je Tači pijan pevao "Ko to kaže, ko to laže, Srbija je mala"?

Prištinski mediji obnovili su danas priču o tome da je bivši komandant OVK i dva puta premijer kosovske vlade, a sada njen zamenik Hašim Tači, svojevremeno, navodno, u pijanstvu, pevao pesmu "Ko to kaže, ko to laže, Srbija je mala...".

Prištinski dnevnik Bota sot pod naslovom "Čiji je heroj Hašim Tači" pita šta bi se dogodilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da je to, ne daj Bože, učinio, na primer, neko od lidera Demokratske stranke Kosova, lidera Ise Mustafe, čiji je osnivač Ibrahim Rugova.

List podseća da je o Tačijevom pevanju srpske pesme na jednoj TV u Srbiji ispričala bivša poslanica u kosovskom parlamentu, dr Rada Trajković, te da to niko nikada u Prištini, a ni sam Tači nije demantovao.

Otuda i zaključak ovog prištiskog dnevnika da ovakav pristup Tačija zapravo otkriva njegov karakter, odnosno da on, kako se navodi, ne voli otadžbinu.

- Ali ne samo to. Ovaj levičarski pristup Tačija proizvodi jednu širu političku elitu koja nema osećaj za državnost Kosova - navodi list.

List ukazuje i da ovakvo Tačijevo ponašanje nije moguće opravdati njegovim navodnim pijanstvom jer, kako se navodi, svi znaju za izreku "što trezan misli, pijan govori".

- Svi znaju da baš u takvoj pijanoj situaciji ljudi iznose najdublje unutrašnje emocije i ono što trezni nikada ne bi rekli - navodi list.

Podseća se i da je ta priča ranije kružila po internetu, te da su tada mnogi mislili da je ona bila izmišljena.

- U vremenu kada je pevao Tači je to možda morao da ne bi završio u Hagu, pa ga je približivanje sa srpskim šovinizmom možda i spasilo. Ova situacija ne bi bila tragična da nije reč o Tačiju koji je nekaa bio na čelu OVK i dva mandata premijer vlade Kosova - navodi Bota sot.

 Da je to kojim slučajem učinio lider DSK, posebno  Ibrahim Rugova, on bi bio linčovan ili kamenovan na sred Prištine, piše Bota sot.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.