Izvor: RTS, 17.Jul.2020, 22:09

Zastave OVK na dočeku Tačija iz Haga

Najmanje hiljadu Albanaca okupilo se večeras na prelazu Vrbnica prema Albaniji, dočekavši kosovskog predsednika Hašima Tačija koji se preko Tirane vratio iz Haga, gde su ga četiri dana ispitivali tužioci i sudije Specijalnog suda, pošto je prošlog meseca obelodanjeno da je protiv njega napisana optužnica za ratne zločine na Kosovu.
Okupljeni su prema izveštajima medija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na albanskom, nosili zastave sa amblemom Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i klicali toj bivšoj formaciji, u kojoj je Tači bio njen politički predstavnik za vreme sukoba na Kosovu i Metohiji 98 i 99 godine.

Tači je objavio da će sutra uveče govoriti o četiri dana provedena u Hagu, na ispitivanju sa službenicima suda osnovanog za procesuiranje zločina pripadnika OVK.
Predlog optužnice protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija i još osam osoba predat je u aprilu sudiji za prethodni postupak koji treba da je potvrdi, odbaci ili zatraži dopunu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Godišnjica stradanja Srba i Roma u opštini Orahovac

Izvor: RTS, 18.Jul.2020, 08:40

Danas se obeležava godišnjica masovne otmice i egzekucije Srba i Roma u Orahovcu koju su počinili pripadnici tzv. Oslobodilačke vojske Kosova pre 22 godine. Tokom jula 1998. u opštini Orahovac život je izgubilo 47 ljudi, a kidnapovano je i odvedeno u zatvore i logore OVK-a više od 100 Srba...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.