Zaev: Razgovarao sam sa Tačijem, sa Vučićem sam razmenio poruke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2019, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaev: Razgovarao sam sa Tačijem, sa Vučićem sam razmenio poruke

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas da je razgovarao sa predsednikom privremenih kosovskih institucija Hašimom Tačijem i da je razmenio poruke sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kako je preneto Tanjugu iz kabineta Zaeva on je to jutros izjavio medijima u Skoplju povodom razgovora sa ruskim komičarima, od kojih se jedan predstavio kao ukrajinski predsednik Petar Porošenko kome je poverio navodni plan Vučica i Tačija o razmeni teritorija. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kako je rekao, Tači je od njega tražio objašnjenje povodom te izjave.

"Mi nikada nismo imali detalje pregovaračkog procesa Beograda i Prištine. Zapravo i Tači i Vučić znaju da mi to ne znamo, jer ne razmenjujemo informacije o tome", rekao je Zaev.

Danas ranije predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je da je sinoć telefonski razgovarao sa makedonskim premijerom u cilju razjašnjenja izjave vezane za navodni dogovor Tačija i Vučića o razmeni teritorija, koje je Zaev poverio navodnom predsedniku Ukrajine Petru Porošenku.

Tači je izjavio da je tokom 20. minutnog razgovara Zaev rekao da je bio žrtva prevare, a da je izjavu koju je dao u vezi navodnog dogovora između kosovskog i srpskog predsednika o razmeni teritorija, „bila zasnovana na glasinama, dezinformacijama i podacima koje je objavio Sputnjik i drugi ruski mediji“.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zaev: Razgovarao sam sa Tačijem, sa Vučićem razmenio poruke

Izvor: RTS, 11.Jul.2019

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da je razgovarao sa predsednikom privremenih kosovskih institucija Hašimom Tačijem i da je razmenio poruke sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. . Zaev je to izjavio...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.