Vulović: Ako Tači sledeći put dođe, neće moći da izađe

Izvor: N1 televizija, 29.Sep.2018, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulović: Ako Tači sledeći put dođe, neće moći da izađe

Predsednik opštine Zubin Potok Stevan Vulović izjavio je da će, ako predsednik Kosova Hašim Tači sledeći put dođe nenajavljen na sever Kosova i Metohije, "moći da uđe", ali da mu obećava "da sigurno neće moći da izađe".

Vulović je ocenio da je dolazak Tačija na branu Gazivode "klasična provokacija", da očekuju, kao i uvek do sad oštru reakciju Srbije i da su "učinili ono što je država od njih tražila u interesu opstanka našeg naroda i mira".
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
Vulović je povodom današnjih dešavanja na jezeru Gazivode naveo da su predstavnici Srba iznenađeni, jer nisu verovali da Tači neće ispoštovati "ni jednu odluku i nijedan dogovor međunarodne zajednice i našeg pregovaračkog tima".

"Uspeli smo da uz velike napore sačuvamo mir, mada je eskalacija nasilja bila nadohvat ruke... Na svu sreću nije bilo incidenata, jer da jeste, narod bi reagovao i sigurno bi došlo do krvoprolića", rekao je Vulović i dodao da su "cevi (ROSU) sve vreme bile uperene u prolaznike u blizini jezera Gazivode".

Prema njegovim rečima, kretanje u tom delu Ibarskog Kolašina je bilo ograničeno tokom Tačijeve posete. U izjavi za medije Vulović je Tačija nazivao pogrdnim rečima "smradom", "bitangom" i "zločincem".
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.