Vulin: Voker i Tači delili radost, pravedno da dele i optužnicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2020, 14:43

Vulin: Voker i Tači delili radost, pravedno da dele i optužnicu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da je razočaran što bivši šef verifikacione misije OEBS-a na Kosovu Vilijam Voker nije obuhvaćen optužnicom za ratne zločine uz Hašima Tačija jer je, kako dodaje, reč o čoveku koji je 1999. godine, zloupotrebljavajući misiju OEBS-a, aktivno radio na pravdanju zločina nad Srbima.

"Samo za njegovu ulogu u izmišljanju zločina u selu Račak zaslužio je da odgovora pred sudom za ratne zločine", rekao je Vulin, komentarišući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vokerovu izjavu da je većinu zločina na KiM počinila Srbija.

Naglasio je da svi ubijeni srpski civili, policajci i vojnici, kao i njihove porodice imaju pravo da saznaju kako je Voker "čuvao i pravio tzv. OVK i koje je sve njihove zločine opravdao, a koje organizovao".

"Vokeru se može suditi za zločine na Kosovu i Metohiji, ali može i za zločine u El Salvadoru gde je aktivno podržavao 'odrede smrti' i njihove likvidacije političkih protivnika. Gde je Voker tu su i zločini. Sa Tačijem je delio radost zbog bombardovanja Srbije i odlikovanja, bilo bi pravedno da podeli i optužnicu i presudu i ćeliju", poručio je Vulin, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Voker je za RTK na srpskom jeziku rekao da je većinu zločina na Kosovu počinila je Srbija, a ne takozvana Oslobodilačka vojska Kosova.

Naveo je da je bio razočaran kada je saopšteno da je podignuta optužnica protiv Hašima Tačija i izneo tvrdnje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić delimično odgovoran za zločine na Kosovu, jer je, kako kaže, bio ministar vlade koja je naređivala srpskim snagama da čine zločine na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Bilo bi pravedno da Voker podeli optužnicu sa Tačijem

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jul.2020

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je "veoma razočaran što Vilijem Voker nije obuhvaćen optužnicom za ratne zločine uz Hašima Tačija"..."Voker je, 1999. godine, zloupotrebljavajući misiju OEBS-a aktivno radio na pravdanju zločina nad Srbima. Samo za njegovu ulogu u izmišljanju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.