Vučić razgovarao sa Tačijem, šta će biti sa Vojskom Kosova?

Izvor: Vesti-online.com, 07.Mar.2017, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić razgovarao sa Tačijem, šta će biti sa "Vojskom Kosova"?

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u utorak telefonom sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem o značaju i posledicama posete Federike Mogerini regionu Zapadnog Balkana.

Dvojica sagovornika saglasila su se da su razgovor i dijalog između dve strane od suštinskog značaja za očuvanje mira i stabilnosti i istakli zajedničku posvećenost implementaciji sporazuma iz Brisela, saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je iz Vlade Srbije.

S druge strane, Vučić i Tači oštro su se konfrotirali oko formiranja "Vojske Kosova", saznaje RTS. Oni su se oko pitanja formiranja vojske našli na potpuno suprotnim pozicijama.

Vučić je u razgovoru istakao da bi formiranje "Vojske Kosova" donelo dodatnu nestabilnost za sve. Dogovoreno je ipak da se razgovori nastave kako situacija ne bi izmakla kontroli i kako bi se sačuvao mir, saznaje RTS.

Dopisnik RTS-a iz Prištine javio je da je Tači predao predsedniku kosovske skupštine Kadriju Veseljiju predlog novog zakona o Bezbednosnim snagama Kosova, koje bi trebalo da prerastu u kosovsku vojsku.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.