Vučić potvrdio: U nedelju se sastaje sa Tačijem

Izvor: Mondo, 19.Jun.2018, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić potvrdio: U nedelju se sastaje sa Tačijem

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, i predsednik samoproglašenog Kosova, Hašim Tači, trebalo bi da se sastanu u nedelju, 24. juna, na novoj rundi dijaloga u Briselu.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović, Mario Milojević

Agencija Tanjug je javila da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da će politički dijalog između Beograda i Prištine biti nastavljen 24.juna.

RTS >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << javlja da bi uoči tog sastanka, u petak, 22. juna i subotu, 23. juna, trebalo bi da bude održana još jedna runda tehničkih razgovora delegacija Beograda i Prištine.

Dijalog na visokom političkom nivou u kome učestvuju Vučić i Tači poslednji put održan je 23. marta u Briselu.

Krah dijaloga Beograda i Prištine

Na tom sastanku, kako su tada preneli beogradski mediji, Vučić je najviše insistirao na temi formiranja zajednice srpskih opština.

EU: Prištini rok od četiri meseca za ZSO

Tri dana nakon toga usledilo je hapšenje direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i novo zahlađenje odnosa na relaciji Beograd-Priština.

U vezi najavljenog sastanka, prištinska strana je ve izjavila da je ne interesuje razgovor o ZSO, već samo o energetici i "konačnom sporazumu".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.