Vučić: Vreme je da mi odlučujemo o svojoj sudbini

Izvor: Mondo, 05.Sep.2018, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Vreme je da mi odlučujemo o svojoj sudbini

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas, uoči predstojećeg dijaloga u Briselu, da predstavnici Prištine neće da razgovaraju ni o jednom pitanju od suštinskog značaja.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

"Vidim da albanski zvaničnici s Kosova i Metohije neće da razgovaraju ni o Zajednici srpskih opština, ni o Severu, ni o Gazivodama... Izgleda da ne žele da govore ni o čemu od suštinskog značaja", rekao je predsednik Vučić, odgovarajući na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pitanje Tanjuga kako vidi najnovije izjave Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja o tome o tome šta za njih nije predmet razgovora.

"Srbija nema vremena za gubljenje i želi da razgovara o svim temama koje su važne za Srbe i Albance", istakao je srpski predsednik.

On takođe ističe da je vreme da Beograd i Priština preuzmu odgovornost:

"Vreme je da mi odlučujemo o svojoj sudbini, a ne da nam je kroji neko sa strane", poručio je predsednik Vučić.

Tači: Razgraničenje je jedini način za kraj sukoba

Kako kaže, "političari nisu izabrani da bi se dodvoravali biračima, već da rešavaju najteže probleme građana".

Iz Prištine, naime, dva dana uoči sastanka Vučića i Tačija, uz posredovanje Federike Mogerini, stižu najave da neće da razgovaraju ni o jednom pitanju koje se suštinski tiče normalizacije odnosa i istorijskog dogovora Srba i Albanaca.

Umesto toga, nude razgovor o "modalitetitima postizanja konačnog, pravno-obavezujućeg sporazuma", bez objašnjenja šta formulacija o "modalitetima postizanja" praktično znači.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.