Vilijamson ispitao Tačija o trgovini organima

Izvor: Večernje novosti, 12.Mar.2014, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilijamson ispitao Tačija o trgovini organima

Tokom boravka na Kosovu, specijalni tužilac oko istrage o trgovini organima na Kosovu Klin Vilijamson, ispitao je kosovskog premijera Hašima Tačija u vezi sa istragom o trgovini ljudskim organima na Kosovu, odnosno o zločinima iz izveštaja Dika Martija. Naime, tužilac Vilijamson je, prema navodima prištinskih medija, obavio razgovor sa premijerom Tačijem u svojstvu subjekta istrage .- Premijera Tačija je u njegovoj kancelariji ispitivao tužilac koji istražuje zločine koji su sadržani >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u izveštaju Dika Martija – naveli su prištinski mediji na albanskom jeziku, precizirajući da se Tači sa Vilijamsonom nije susreo u svojstvu premijera već subjekta istrage koju vodi ovaj međunarodni tužilac. Međutim, isti izvori navode da to što je Tači ispitivan i dalje ne znači da će protiv njega biti podignuta optužnica i napominju da Evropska Unija zahteva formiranje suda koji bi se bavio zločinima koji je počinio „OVK“. Inače, tokom boravka na Kosovu, tužilac Vilijamson se susreo sa šefom UNMIK-a Faridom Zarifom, šefom misije EU za Kosovo Samuelom Žbogarom i šefom Euleksa Bernom Borhardom kao i sa pomoćnikom kosovskog premijera i kosovskog ministra pravde Hajradinom Kučijem.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači pod istragom za zločine?

Izvor: Vesti-online.com, 13.Mar.2014, 13:47

Možda je srpsku javnost prodrmala vest da je tokom posete Prištini specijalni tužilac Klint Vilijamson ispitivao Hašima Tačija kao "subjekta istrage", ali su male šanse da se to zaista i dogodilo. Vilijamson vodi istragu vezano za zločine iz izveštaja Dika Martija, koja mnoge čelnike OVK dovodi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.