Viliamson propitivao Tačija?

Izvor: B92, 12.Mar.2014, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viliamson propitivao Tačija?

Priština -- Tužilac Specijalne istrage Klint Viliamson ispitivao je premijera Kosova Hasim Tačija u vezi sa istragom o zločinima iz izveštaja Dika Martija, pise "Tribuna".

Izvori lista navode sa se taj razgovor dogodio juče, u kancelariji Hašima Tačija. Isti izvor je objasnio i da se šef kosovske vlade nije sastao s Viliamsonom u svojstvu premijera, nego kao subjekt istrage koju radi tužilac.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Takođe se dodaje da to što je Tači ispitivan i dalje ne znači da će protiv njega biti podignuta optužnica, navodi "Tribuna".

Tužilac Viliamson nema mandat da odlučuje o osnivanju Evropskog Tribunala, koji se traži EU, a koji bi se bavio zločinima koje je počinio OVK. " Njegov mandat je da istražuje, a ne da odlučuje o budućim procedurama koje će proslediti kako bi se procesuirao određeni predmet", kazao je "Tribuni" jedan visoki zvaničnik koji je upoznat sa procesom osnivanja Evropskog Tribunala.

Izvoru "Tribune" je još jednom potvrđeno da do juna treba da se formira Tribunal.

U saopštenju posle susreta sa Viliamsonom, zamenik premijera i ministar pravde Hajredin Kuči je ponovio stav da svaki eventualni sudski proces treba se obavi na teritoriji Kosova.

U saopštenju Specijalnih Snaga za istragu - poznatih kao SITF, kaže se da je tužilac boravio u Prištini 10. i 11. marta. "Tužilac je ponovio da je odlučan da uradi punu istragu da bi otkrio istinu o veoma ozbiljnim sumnjama o zločinima koji se opisuju u izveštaju Saveta Evrope", stoji u saopštenju.

Po SITF-u Viliamson je kazao da se istraga nastavlja i da je još rano da se prejudicira njen rezultat, navodi "Tribuna".

Tokom boravka Viliamson se sastao i sa šefom Unmika Faridom Zarifom, šefom misije EU za Kosovo Samuelom Žbogarom i šefom Euleksa Borhardom, piše "Tribuna".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klint Viliamson ispitivao Tačija

Izvor: Akter, 12.Mar.2014

Tužilac Specijalne istrage Klint Viliamson ispitivao je premijera Kosova Hasim Tačija u vezi sa istragom o zločinima iz izveštaja Dika Martija

Nastavak na Akter...

Klint Vilijamson ispitivao Tačija?

Izvor: RTS, 12.Mar.2014

Hašim Tači ispitivan kao "subjekt istrage" koju vodi specijalni tužilac EU Klint Vilijamson, piše prištinska Tribuna. Vlada Kosova demantuje te navode. Do juna će biti formiran poseban sud za procesuiranje predmeta iz ove istrage...Specijalni tužilac Klint Vilijamson ispitivao je kosovskog premijera...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.